Ημέρα εθνικού πένθους, ημέρα που η χώρα μας αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα.

Σήμερα κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη ως ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά της στην πολιτική ζωή του τόπου.

Στο Α’ Νεκροταφείο υπό τον ήχο χειροκροτημάτων και του Πένθιμου Εμβατηρίου έγινε η ταφή, δίπλα στον πατέρα της. Την ώρα της ταφής αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές και εννέα στρατιώτες έριξαν από τρεις πυροβολισμούς στον αέρα.

Οι σημαίες που βρισκόταν πάνω στο φέρετρο διπλώθηκαν και δόθηκαν στον σύζυγο και τα παιδιά της, όπως και τα παράσημα με τα οποία τιμήθηκε η Φώφη Γεννηματά ως αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η σορός της εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς για να τιμήσουν την Φώφη Γεννηματά και να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη της.

Μετά το λαϊκό προσκύνημα και την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, ακολούθησε πομπή προς τη Βουλή και στη συνέχεια έως το Α’ Νεκροταφείο.

Λίγα λεπτά πριν τις δύο στη Μητρόπολη εισήλθαν ο πρωθυπουργός με την σύζυγό του Μαρέβα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο γγ του ΚΚΕ, ο γγ του Μέρα 25 Γιάνης Βαρουφάκης, η Νίκη Κεραμέως, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Κυριάκος Πιερακκάκης. Ακόμη ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η Ντόρα Μπακογιάννη με τα παιδιά της. Τελευταία από όλους εισήλθε στη Μητρόπολη η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επίσης στη Μητρόπολη παρεβρίσκονται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με την σύζυγό του Δάφνη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook