Δραματικές ιστορίες με θύματα κορίτσια, έρχονται από το βόρειο Αφγανιστάν.

Επαρχία Μπαντγκίς, βορειοδυτικό Αφγανιστάν. Χιλιάδες εκτοπισμένοι ζουν σε καταυλισμούς, φτώχεια, μιζέρια, πείνα. Ακούγονται χαρούμενες φωνές, παιδάκια που παίζουν ανέμελα ανάμεσα στις σκηνές.

Οικογένειες δέκα και δώδεκα ατόμων δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαΐ την ημέρα, οι γονείς οδηγούνται σε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις. Πουλάνε τις κόρες τους σε γέρους ανθρώπους, άλλες φορές σαν δούλες και άλλες φορές σαν νύφες.

Ο Αμπντούλ Μαλίκ είναι πάμπτωχος, η 9χρονη κόρη του Παρβάνα ίσως είναι μία λύση έστω και προσωρινή. Λίγους μήνες πριν πούλησε τη 12χρονη αδερφή της.

«Δεν έχω δουλειά, χρήματα, φαγητό. Πρέπει να πουλήσω την κόρη μου. Δεν έχω άλλη επιλογή», δηλώνει.

Η Παρβάνα ξέρει πως έχει πουληθεί για ένα πιάτο φαΐ. «Ο πατέρας μου με πούλησε επειδή δεν έχουμε ψωμί, ρύζι και αλεύρι. Με πούλησε σε έναν γέρο», λέει.

Ο ηλικιωμένος με τη λευκή γενειάδα λέει πως είναι 55 χρόνων, είναι ο «γαμπρός» που έρχεται να παραλάβει την νύφη. Πληρώνει στον Μαλίκ 200.000 Αφγκάνις, λίγο πάνω από 2.000 δολάρια.

Η τύχη του μικρού και ανυπεράσπιστου κοριτσιού μόλις σφραγίστηκε. Το τεράστιο χέρι του αρπάζει την Παρβάνα από τον ώμο και την βγάζει από το σπίτι.

Το κοριτσάκι κλαίει γοερά. Κρατάει μόνο μία μικρή τσάντα και λίγα μέτρα από την πόρτα στηλώνει τα πόδια στο χώμα και προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά μάταια.

Την σέρνουν στο αυτοκίνητο και φεύγουν.

Σε μία άλλη οικογένεια ο πατέρας πουλάει όχι μία αλλά δύο κόρες. Η 9χρονη Λιτάν και η 4χρονη Σεϊτόν αξίζουν 1.000 δολάρια η καθεμιά.

(MEGA)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook