Ξεκίνησε η δίκη σήμερα της πολύκροτης υπόθεσης του ψευτογιατρού, με τον ίδιο ωστόσο να μην παρίσταται στο δικαστήριο καθώς, όπως γνωστοποίησαν οι δικηγόροι του, νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό.

Η δίκη είχε αρχίσει πριν 10 ημέρες αλλά όχι επί της ουσίας, γιατί ο ψευτογιατρός δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι νοσεί από κορωνοϊό και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Οι δικηγόροι του δεν προσκόμισαν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ δεν τους χορηγήθηκε εξουσιοδότηση για να τον εκπροσωπήσουν. Οι δικηγόροι του ζήτησαν να διακοπεί η δίκη έως ότου γίνει καλά και να παραστεί στη διαδικασία, κάτι που επιθυμεί και ο εντολέας τους.

Κίνδυνος να παραγραφεί η υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι κάθεται στο εδώλιο για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ 16 ακόμα άτομα που είναι γιατροί μέλη διοικητικού συμβουλίου κλινικής στην Αθήνα, μοναχοί και ένας πρώην υπουργός με την ιδιότητα του γιατρού, κατηγορούνται ως συνεργοί του.

Σήμερα αναμένεται η εξέταση μαρτύρων, 66 στον αριθμό. Η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου, γιατί τότε συμπληρώνονται οι 18 μήνες προσωρινής κράτησης και έπειτα θα αφεθεί ελεύθερος.

Ο 48χρονος παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Το ρεπορτάζ από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook