Ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, που άνοιξε πριν από 16 χρόνια, έκλεισε χθες σε μία φαντασμαγορική τελετή στο Βερολίνο.

Η Άγγελα Μέρκελ βουρκώνει καθώς η μπάντα παίζει το αγαπημένο τραγούδι της. Γυρίζει νοερά στα νιάτα της στην κομμουνιστική πρώην ανατολική Γερμανία, τότε που ο σκοπός ήταν της μόδας.

Είναι το τραγούδι της Νίνα Χάγκεν «Ξέχασες το έγχρωμο φιλμ». Αυτή είναι η εκτέλεση του 1974, όταν η Μέρκελ ήταν 20 ετών και η μπάντα της Χάγκεν υπαινικτικά σατίριζε το τότε καθεστώς.

Δέκα χρόνια μετά η πανκ τραγουδίστρια βρισκόταν στη Δύση μαζί με τον πατριό της, τον ποιητή και τραγουδοποιό Βολφ Μπίρμαν, και αυτή είναι η εκτέλεση του ίδιου τραγουδιού σε συναυλία στο Λονδίνο.

Για τις νεότερες γενιές είναι μια απλή μελωδία, για τη Μέρκελ ήταν προφανώς ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσει την τέταρτη θητεία και τα 16 χρόνια στην καγκελαρία.

Στην τελετή που έγινε χθες το βράδυ υπό το φως των πυρσών, η μπάντα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων έπαιξε ακόμα δυο μελωδίες. Ένα θρησκευτικό ύμνο και ένα άλλο τραγούδι για μια βροχή από τριαντάφυλλα, επίσης από τα αγαπημένα της Μέρκελ.

Η Μέρκελ αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια. Την προσεχή Τετάρτη θα παραδώσει την εξουσία στο νέο καγκελάριο, τον Σοσιλαδημοκράτη Όλαφ Σολτς.

Το βίντεο από το MEGA:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις