Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η βόλτα τους στην Ερμού για δύο ανήλικες μαθήτριες γυμνασίου, 12 και 14 ετών, όταν δύο άντρες τις παρενόχλησαν σεξουαλικά.

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Τα δύο κορίτσια που είχαν βγει για ψώνια, κοιτούσαν τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, μέχρι την στιγμή που τις πλησίασαν δύο άντρες 28 ετών.

Η μητέρα της 12χρονης ξεσπάει στο LIVE NEWS για όσα έγιναν.

«Είχαμε κατέβει χθες στο Σύνταγμα για ψώνια, για βόλτα, εγώ, η μικρή μου και μία φίλη της. Τα παιδιά προχωρήσανε πιο μπροστά στις βιτρίνες γιατί θέλανε να πάνε μόνες τους κι εγώ πιο πίσω και έγινε το περιστατικό που ξέρετε. Τους πλησιάσανε αυτοί οι δύο, αρχίσανε να τις ρωτάνε πώς τις λένε, το κινητό τους, πού μένουνε και δεν ξέρω εγώ τι άλλο λέγανε εκεί στα παιδιά και μετά αρχίσανε να πιάνουνε το χέρι τους, να ακουμπάνε τα παιδιά στον (…) δεξιά – αριστερά και προσπαθούσανε να τις αγκαλιάσουν κιόλας».

Παρά το μεγάλο πλήθος κόσμου που υπήρχε τριγύρω, οι δύο 28χρονοι με θράσος συνέχισαν να θωπεύουν τα δύο ανήλικα κορίτσια και ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά βρίσκονταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Το περιστατικό δεν το είδα εγώ γιατί ήμουν πολύ πιο πίσω απ’ ό,τι ήταν τα παιδιά μπροστά. Αλλά η μικρή μου ενήργησε αμέσως, οπότε οι αστυνομικοί μπορέσανε τους εντοπίσανε και τους πιάσανε».

Με τις φωνές των δύο κοριτσιών οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο κινητοποιήθηκαν και οι δύο άντρες δεν κατάφεραν να ξεφύγουν.

«Εγώ τη μικρή μου την έχω μάθει σε τέτοια περιστατικά γιατί γενικώς της μίλαγα, πάντα της μίλαγα. ‘Όπου και να είσαι, οτιδήποτε και να συμβεί, θα μάθεις να φωνάζεις βοήθεια, κάποιος να έρθει να σε βοηθήσει, είμαι δεν είμαι εγώ εκεί’. Γενικώς δεν το συζήτησα ξανά από την ώρα που φύγαμε χθες από το αστυνομικό τμήμα. Το μόνο που της είπα είναι ότι τελείωσε, απευθυνθήκαμε εκεί που έπρεπε να απευθυνθούμε και ότι αυτοί οι άνθρωποι θα τιμωρηθούνε έτσι όπως πρέπει».

Οι δύο μαθήτριες μαζί με τη μητέρα της 12χρονης κατέθεσαν μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης όπου οδηγήθηκαν οι δύο άντρες.

«Εγώ έκανα τη μήνυση να γίνει το δικαστήριο κάποια στιγμή και αυτοί που είναι αρμόδιοι για να τιμωρούν τέτοια περιστατικά, να τους δώσουν την τιμωρία που τους αξίζει. Προσπαθούμε να το ξεχάσουμε. Δεν είναι ό,τι καλύτερο ένα μικρό παιδί να φέρνει στο μυαλό του μία τέτοια εικόνα και να φοβάται να βγει από το σπίτι του».

Σε βάρος των δύο 28χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για σεξουαλική παρενόχληση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook