Σε δράσεις οικονομικής στήριξης και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εστίασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «σε περιόδους κρίσεων απαιτείται ενότητα και υπευθυνότητα σύνεση και νηφαλιότητα δυστυχώς ο κύριος Τσίπρας επέλεξε τον ολιστικό δρόμο της ακρότητας και του ανεύθυνου λαϊκισμού».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει ρεαλιστικά και υπεύθυνα πατάει στον πραγματικό κόσμο.  Η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί μία άγονη αντιπαράθεση χωρίς επιχειρήματα και χωρίς να προσφέρει επί της ουσίας στον πολιτικό διάλογο.  Οι πολίτες έχουν δυσάρεστες εμπειρίες αφού η προηγούμενη βόλτα έγινε εφιάλτης από τα συνεχή κενά αέρος και για αυτό οι προσκλήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέφτουν στο κενό. Η οικονομία αποδεδειγμένα ανακάμπτει ισχυρά σε συντομότερο από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα. Eντός και εκτός Ελλάδος συμφωνούν ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση.  Κύριε Τσίπρα παραμένετε αιχμάλωτο σε ένα κόσμο αυταπάτης και ψευδαισθήσεων. Έχουμε το σχέδιο και οδηγούμε τη χώρα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και ισχύος ευκαιριών και προοπτικής για όλους».

«Ο φετινός προϋπολογισμός δεν περιέχει κανένα νέο φόρο και περικλείει νέες πρόσθετες μειώσεις φορολογικών συντελεστών τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν επειδή θα υπάρχει ισχυρή ανάκαμψη και πολύ Μεγάλη ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα γιατί λήγουν κάποιες από τις αναστολές που υπάρχουν και ταυτόχρονα γιατί υπήρχε ο περιορισμός της προκαταβολής φόρου. Έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε την κοινωνία σε κάθε έκτακτη και απρόβλεπτη περίσταση. Εμπεδώνεται με αυτό τον τρόπο αίσθημα ασφάλισης και δικαίου. Η πολιτεία στέκεται αρωγός στο σύνολο των πολιτών, κυρίως στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.  Είμαστε + 388 εκατομμύρια ευρώ το 2021. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αποδίδει πολύπλευρα αποτελέσματα που ενδυναμώνουν τη θέση και τις προοπτικές της.  Το 2022 θα είναι αφετηρία μιας αναπτυξιακής και δυναμικής πορείας ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι Πιθανότατα υψηλότερη από 7% το 2021 υπερκαλύπτοντας νωρίς στο 2022 τις απώλειες του 2020.  Έχουν προταθεί 123.000 εργαζόμενοι από την αρχή της οικονομικής κρίσης.  Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ευρωπαϊκής επιτροπής η χώρα μας θα παρουσιάσει η πανευρωπαϊκά τις μεγαλύτερες αυξήσεις Επενδύσεων και εξαγωγών την προσεχή διετία.  Σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας στο ακαθάριστο εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε σε ετήσια βάση της κατά 7,3% το δεύτερο τρίμηνο του 21 διπλάσια αύξηση από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώνεται στα προ πανδημίας επίπεδα».

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε 5 πρόσθετες οικονομικές παρεμβάσεις: «Μετατίθεται η πληρωμή της πρώτης άτοκης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής από 31 Ιανουαρίου του 2022 στις 30 Ιουνίου του 2022. Δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του συνόλου του επιστρεπτέου ποσού έως τις 31 Μαρτίου του ’22 με έκπτωση 15%. Επεκτείνεται η περίοδος λήξης των πιστωτικών που έχουν εκδοθεί στο πρόγραμμα παγίων δαπανών έως τις 30 Ιουνίου του 2022. Τρίτον, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Συνεργασία» με την επιδότηση μέρους του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους έως τις 31 Μαρτίου του 2022. Τέταρτον παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για αγαθά που χρησιμοποιούνται στην αιμοκάθαρση καθώς και στα μέσα ππροστασίας και υγιεινής και την προστασία από ιούς έως τις 30 Ιουνίου του 2022. Επίσης παρατείνεται η αναστολή της υποχρέωσης των μονάδων χρόνιας αιμοκάθαρσης να καταβάλλουν στο δημόσιο το 5% των νοσηλειών στις 30 Ιουλίου του ’22. Για τρία έτη επιλεγμένες δαπάνες που αφορούν την πράσινη ενέργεια και τις ψηφιακές τεχνολογίες εκπίπτουν κατά το χρόνο πραγματοποίησης τους, ακόμη και σε ποσοστό 100%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook