Εισήγηση για προληπτική εκκένωση στα χωριά Υπέρεια, Μικρό Ευίδριο, Πυργάκια, Ανωχώρι, Κρήνη, Βασιλί, έκανε η Πυροσβεστική ενώ ήδη κάτοικοι απομακρύνουν ηλικιωμένους.

Σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχές, τους θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Διομήδης», με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να απευθύνει συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Στη Μαγνησία  τεράστοι όγκοι νερού κατεβαίνουν από το ρέμα Ματσάγγου στην περιοχή της Αγριάς και άλλα ρέματα. Οι κάτοικοι φοβούνται τυχόν υπερχείλιση, καθώς η βροχή είναι καταρρακτώδης.

Η Μακρινίτσα, η Πορταριά και οι Σποράδες δίνουν ρεκόρ βροχόπτωσης.

Δοκιμάζεται η Θεσσαλία με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και ανέμους που έφτασαν τα 9 Μποφόρ και είχαν ως αποτέλεσμα η θάλασσα να φτάσει σε αυλές σπιτιών στον Αγιόκαμπο.

Οι ζημιές είναι μεγάλες στο αγροτικό δίκτυο από την κακοκαιρία, ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν το κέντρο του Βόλου και 4 χωριά. Νερά μπήκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου μέσα από ανοικτό φεγγίτη.

Στα Φάρσαλα δρόμοι και χωράφια εχουν μετατραπεί σε λίμνες. Εκταταμένες είναι οι διακοπές ρεύματος αυτή την ώρα στην Ελασσώνα, σε τμήματα της Λάρισας και στο δήμο Τεμπών.

Εισήγηση για προληπτική εκκένωση στα χωριά Υπέρεια, Μικρό Ευίδριο, Πυργάκια, Ανωχώρι, Κρήνη, Βασιλί, έκανε η Πυροσβεστική ενώ ήδη κάτοικοι απομακρύνουν ηλικιωμένους.

Πλημμυρισμένα σπίτια αναφέρθηκαν στο Βαμβακού και στο Ανωχώρι.

Στην Καρδίτσα προβληματίζει η στάθμη του ποταμού Καράμπαλη.

Στο Πήλιο, πλημμύρισαν χείμαροι ενώ απειλείται η περιοχή της Νεάπολης. Στα ορεινά τοχιόνι πέφτει πυκνό, ενώ στο παραλιακό κομμάτι , τα μανιασμένα κύματα έχουν βγει στην παραλία, προκαλώντας καταστροφές.

Στο νότιο Πήλιο το ρέμα του Πλατανιά υπερχείλισε θέτοντας σε κίνδυνο τον οικισμό, όπως και στο Στεφανοβίκειο, ενώ αναμένεται να εκκενωθεί το Μικρό Περιβολάκι.

Υπό έλεγχο η είναι η κατάσταση στον Ξυδιά.

Με αλυσίδες σε ορεινούς δρόμους της Φλώρινας της Βέροιας και των Καλαβρύτων

Στη Φλώρινα το χιόνι εφτασε τα 10 εκατοστά στην πόλη. Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε πολλούς ορεινούς δρόμους της Φλώρινας, της Βέροιας αλλά και των Καλαβρύτων.

Ο δρόμος από το Σέλι προς την Νάουσα έκλεισε από πτώση δέντρου. Οι ίδιοι οι οδηγοί προσπάθησαν να το απομακρύνουν για να συνεχίσουν στον προορισμό τους.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε ετοιμότητα, και ήδη ενεργοποιήθηκε ο αριθμός 112 της Πολιτικής Προστασίας, στέλνοντας μηνύματα και προειδοποιώντας για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κάλυμνος

Οι κατολισθήσεις, τα φερτά υλικά και τα βουνά απο λάσπη έχουν προκαλέσει εκτεταμένες υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο αλλά και σε σπίτια.

90 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε ένα 24ωρο στο νησί, την ώρα που στην Αθήνα πέφτουν 400 σε έναν ολόκληρο χρόνο.

Να κηρυχθεί και η Κως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και το δίκτυο ύδρευσης.

Πάνω στην χούφτα μηχανήματος μεταφέρθηκαν ο Δήμαρχος Καλυμνίων και ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών  Ευθύμιος Λέκκας, προκειμένου να επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές, καθώς ήταν αδύνατη η πρόσβασή τους, με άλλον τρόπο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook