Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης 37χρονος ιερέας σε ναό των Κάτω Πατησίων, πατέρας 3 παιδιών, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Τα περιστατικά φέρεται να τελέστηκαν το 2019. Η κοπέλα γεννήθηκε το 2005 και τώρα είναι 16 ετών.

Ο 37χρονος ιερέας φέρεται να εκμεταλλεύτηκε τη θέση του στο κατηχητικό και από εκεί να προσέγγισε την ανήλικη μαθήτρια στέλνοντάς της πορνογραφικό υλικό και στη συνέχεια ζητώντας και από αυτήν φωτογραφίες.

Το κορίτσι κατήγγειλε το περιστατικό στους γονείς του οι οποίοι απευθύνθηκαν στην αστυνομία. Έδωσαν κατάθεση και υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει σημάδια βιασμού.

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Προστασίας Ανηλίκων που τον παρακολουθούσαν για περισσότερες από 10 ημέρες μετά από τις καταγγελίες της κοπέλας και των γονιών της.

Πάνω του βρέθηκε ένα USB που βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται ενώ έρευνα έγινε και στο σπίτι του όπου σε σκληρό δίσκο βρέθηκε πορνογραφικό υλικό.

Βαρύτατο το κατηγορητήριο για τον 37χρονο ιερέα

Στις 11 το πρωί πέρασε το κατώφλι του Ανακριτή ο 37χρονος ιερέας που ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί.

Δεν συνοδευόταν από δικηγόρο. Ωστόσο έξω από το κτήριο 9 της Ευελπίδων βρισκόταν η κόρη του η οποία όταν αντιλήφθηκε την παρουσία δημοσιογράφων φώναξε «ο πατέρας μου είναι αθώος, αθώος, ποιος σας ειδοποίηση να έρθετε εδώ;».

Ο ιερέας κατηγορείται για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό.

Συνελήφθη μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα έπειτα από τις καταγγελίες ενός 12χρονου κοριτσιού για βιασμό σε βάρος της κατ’ επανάληψη από το 2019 έως τον Μάιο του 2020.

Το κοριτσάκι ωστόσο, φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε στενό συγγενικό του πρόσωπο (στη θεία του) τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο κατηχητικό. Αμέσως έγινε καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.

Μετά το τέλος της έρευνας και συγκεκριμένα χθες διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χθες παρέλαβε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος κινήθηκε ταχύτατα. Μελέτησε άμεσα το υλικό και προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Η δικογραφία παραπέμφθηκε σε ανακριτή που εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Με απόφαση αρχιεπισκόπου ο κληρικός τέθηκε σε αργία μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της Εκκλησίας θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την παραπομπή του ιερέα σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook