Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα ακόμη και μέχρι αυτη τη στιγμή εντοπίζεται στην Αττική Οδό όπου από το πρωί σημειώθηκαν εικόνες πραγματικού χάους με εκατοντάδες αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης επέρριψε τις ευθύνες στην εταιρεία και η εταιρεία στην απειρία των πολιτών, ενώ για όσα ασύλληπτα έχουν συμβεί από το πρωί έχει ήδη διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.
Αττική Οδός και περιφερειακός Υμηττού. Εκατοντάδες αυτοκίνητα και χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι για ώρες.

Το χιόνι που έπεφτε από νωρίς το πρωί στην Αττική Οδό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα σε δύο κυρίως σημεία στον περιφερειακό του Υμηττού, στη σήραγγα για Βριλήσσια, αλλά και στο ύψος του Γέρακα, όπου σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς δύο φορτηγά «δίπλωσαν», κλείνοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Από τις 11.00 στην Αττική Οδό, είναι 16.00 τώρα, Κανένα εκχιονιστικό δεν έχει περάσει όσο είμαστε εδώ. Αλλά να σας πω και κάτι, δεν θα μπορούσε να περάσει γιατί είναι όλα τα αυτοκίνητα σταματημένα. Από που να περάσει ο άνθρωπος δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτό έπρεπε να γίνει πριν πέσει αυτό το χιόνι», δήλωσε στην κάμερα του ΜΕGA εγκλωβισμένος οδηγός.

Με τις μηχανές αναμμένες, κλεισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, οι οδηγοί περίμεναν για ώρες να επεγκλωβιστούν, χωρίς καμία ενημέρωση. Πολλοί μάλιστα είχαν μαζί τους παιδιά, ηλικιωμένους, αλλά και ανθρώπους που έπρεπε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

«Είμαι από τη 1 και δέκα το μεσημέρι, λίγο μετά την έξοδο Πεντέλης, μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με δύο ανήλικα παιδιά. Δεν μπορούμε να κουνηθούμε, ευτυχώς ένας κύριος μας έφερε λίγο νερό για τα παιδιά. Υπάρχουν γέροι εδώ πέρα που έχουν πρόβλημα, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι, δεν μπορούμε να κουνηθούμε. Κανείς δεν έχει εμφανιστεί να βοηθήσει», είπε άλλος ένας οδηγός που εγκλωβίστηκε.

Μετά από παρέμβαση της Πυροσβεστικής τελικά κλείνουν το μεσημέρι όλες οι είσοδοι της Αττικής Οδού που οδηγούν στο αεροδρόμιο.

Το «μπαλάκι» στους οδηγούς
Η Αττική Οδός, με τα 35 εκχιονιστικά και αλατιέρες για ένα δρόμο 70 χιλιομέτρων, με ανακοίνωσή της, αφού εξέφρασε τη λύπη της για την κατάσταση, στην ουσία έριξε τις ευθύνες στους φοβισμένους, όπους τους χαρακτήρισε, οδηγούς, αλλά και την έλλειψη εμπειρίας τους στην οδήγηση στο χιόνι

«Δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης ,είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Η κακοκαιρία πάγωσε και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς όλα τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, αλλά και τα τρόλεϊ αποσύρθηκαν στα μηχανοστάσια, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο μετρό.

Διακοπή δρομολογίων σημειώθηκε στη γραμμή 3, από τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο, καθώς και στη γραμμή 1, από τον σταθμό Κηφισιά έως τον σταθμό Ειρήνη.

Μεγάλα προβλήματα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης ακυρώθηκαν περισσότερες από 100 πτήσεις για το εσωτερικό και εξωτερικό, ενώ όσοι ταξιδεύουν τις επόμενες ώρες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook