«Από την πρώτη στιγμή το είπαμε και αναλάβαμε τη θεσμική μας ευθύνη», είπε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε «αδύναμο κρίκο» της πρόσφατης κακοκαιρίας, την Αττική Οδό και υποστήριξε ότι τίποτα από όσα διαβεβαίωνε η εταιρία περί πλήρους ετοιμότητας δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για «ειλικρινή και διόλου προσχηματική συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό».

«Δεν είμαι ενώπιον σας για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Είμαι εδώ για να εξηγήσω τη σημασία του έργου και την εθνική αποστολή του Υπουργείου που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Το έργο το οποίο ανέλαβα είναι δύσκολο. Έχω πλήρη συναίσθηση αυτού. Δεν είμαι αφελής. Ξέρω ότι λειτουργώ, ανά πάσα στιγμή, σε ναρκοπέδιο», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Ανέλαβα, όμως, για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένους στόχους. Για να μπορέσω, αξιοποιώντας και την ευρωπαϊκή μου εμπειρία στο ίδιο αντικείμενο, να συμβάλω στη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook