Καλάβρυτα: Αγωνία για τους 3 αγνοούμενους – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους [βίντεο]
Συναγερμός έχει σημάνει στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων καθώς από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται 3 χειμερινοί αναρριχητές.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση θα πήγαιναν προς την περιοχή της Μαυρολίμνης.
Όταν οι τρεις άνδρες δεν επέστρεψαν, σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό τους.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 15 πυροσβέστες, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι σχετικά καλές.
«Πολύ έμπειροι ορειβάτες οι αγνοούμενοι στα Καλάβρυτα»
Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος.
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν εχτές να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο-αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ήταν αυτών των τριών ατόμων που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία», είπε ο κ. Άγριος.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.
Επιχείρηση εντοπισμού με drones
Σύμφωνα με το κ. Άγριο, το πρώτο φως της ημέρας θα τους επιτρέψει να τους αναζητήσουν με drones.
«Δεν έχουμε νέα δεδομένα. Αυτή τη στιγμή έχουμε το πρώτο φως της ημέρας στην κορυφή του βουνού. Ετοιμαζόμαστε να επιχειρήσουμε μέσω αέρας με drones. Είμαστε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ».
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν γνωρίζουν εάν οι τρεις αγνοούμενοι έχουν κινητά μαζί τους.
«Φεύγοντας το βράδυ είδαμε το αυτοκίνητό τους, κινήσαμε τη διαδικασία και έκτοτε τους αναζητούμε. Έχουμε ελλιπή δεδομένα αυτή τη στιγμή και δεν γνωρίζουμε εάν έχουν κινητά τηλέφωνα μαζί τους. Το κινητό πιάνει, αλλά η περιοχή δεν έχει σήμα», δήλωσε.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΑΕΚ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3: Άγγιξε το όνειρο, αλλά ο Βαλβέρδε στο 92΄της έκοψε το χαμόγελο
- «Αν δεν είναι δική μου, δεν θα είναι κανενός»: Ηλικιωμένος στην Κολομβία σκότωσε με μαχαίρι 23χρονη γιατί τον απέρριψε ερωτικά – Σκληρό βίντεο
- Σάκης Τανιμανίδης: Οι φωτογραφίες μόνο με εσώρουχο – «Είπα να ακούσω το κοινό μου»
- Ρεν – Ολυμπιακός 0-0: Ευρωπαϊκό μέταλλο για οκτάδα!
- Ο Βανς μετά την ήττα: «Ο πόλεμος είναι ο λόγος που χάσαμε τις εκλογές» – Εξηγεί γιατί οι ψηφοφόροι τους γύρισαν την πλάτη
- Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ισχυρό ελληνικό αποτύπωμα και ιστορικές πρωτιές για γυναίκες και εκπροσώπους μειονοτήτων
- Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΕΛ.Α.Σ. για τους Ποινικούς Κώδικες – Μαρινάκης: Ας πάρει τηλέφωνο τον Κοντονή ο Τσίπρας να τον ρωτήσει – ΕΛΑΣ: Πείτε μας ποιους τραπεζίτες ξεπλύνατε
- Ζωγράφου Πανεπιστημιούπολη: Σοβαρά επεισόδια με κουκουλοφόρους – Εισέβαλαν στο Μαθηματικό με μολότοφ, ξύλα και τσεκούρι – 3 τραυματίες (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook