Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έφτασε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, το τζιπ που μετέφερε τον 20χρονο, που είχε διαφύγει στην Αλβανία και κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές λίγο μετά τις 22.20 το βράδυ της Πέμπτης. Αφού έγινε η ταυτοποίησή του στον διαβατηριακό έλεγχο, όχημα της αστυνομίας ξεκίνησε η μεταφορά του για τη συμπρωτεύουσα, όπου και έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Από τα ελληνοαλβανικά σύνορα για τη Θεσσαλονίκη τον παρέλαβαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνου Σκούμα.

Το μαύρο τζιπ της ΕΛΑΣ με φιμέ τζάμια, έφτασε χωρίς τη συνοδεία αστυνομικής δυνάμεις και κατευθύνθηκε αμέσως στο υπόγειο της ΓΑΔΘ.

Το θρίλερ με την παράδοση

Στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου ο 20χρονος που κατηγορείται ότι πήρε μέρος στην επίθεση που οδήγησε στη δολοφονία του Άλκη.

Θυμίζουμε ότι μετά τη θανατηφόρα επίθεση των δραστών στους φιλάθλους του Άρη, ο νεαρός διέφυγε στην Αλβανία.

Τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες και ρεπορτάζ για την παράδοση του 20χρονου.

Την παράδοσή του είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα σήμερα, με δηλώσεις του, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος.

«Εδώ και μία ώρα περίπου, ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Όπως σημείωσε για την εξέλιξη αυτή είχε ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ώστε να πράξει τα δέοντα απευθυνόμενος στους προϊσταμένους του και να υπάρξει συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές αρχές για να επισπευστεί η μετάβασή του στην Ελλάδα και να απολογηθεί.

Σε συνεννόηση με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης

Ο Παρασκευάς Σπυράτος μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης στο MEGA όπου, ανάμεσα σε άλλα, υπογράμμισε ότι η παράδοση του 20χρονου στις αλβανικές Αρχές έγινε σε συνεννόηση με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να παραδοθεί από την Τετάρτη.

Ο δικηγόρος του 20χρονου υποστήριξε ότι δε θα μπορούσε να είχε παραδοθεί από την αρχή στο ελληνικό φυλάκιο στην Κρυσταλλοπηγή και γι’ αυτό έγινε και η σύλληψή του από τις αλβανικές Αρχές.

Ποιος είναι ο 20χρονος

Ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο, και έχει στο πόδι ένα τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του «Δικεφάλου του Βορρά», δηλαδή το 1926.

Είναι γνωστός στις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς η δράση του σε ανάλογες επιθέσεις είναι πλούσια.

Ο 20χρονος είχε ταυτοποιηθεί το 2019, όταν και τότε μαζί με τον 23χρονο ήταν στην ομάδα κρούσης που επιτέθηκε σε δύο άτομα στη Χαριλάου.

«Λυπάμαι και έχω μετανιώσει»

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο 20χρονος για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς στην Αλβανία όπου και συνελήφθη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα. Και ήταν να φύγει ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου και πήγα μαζί τους. Φοβήθηκα… Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση και ούτε ήθελα. Φοβήθηκα απλώς… Μόνος μου πήρα την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα. Δεν είπα τίποτα πατέρα μου. Τους είπα τι συνέβη όταν ήμουν στην Αλβανία».

Σχετικά με τις μέρες που πέρασε στην Αλβανία μέχρι να πάρει την απόφαση να παραδοθεί είπε: «Αυτό που ζω είναι μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όλα τα υπόλοιπα θα τα πω στον ανακριτή. Έχω καταλάβει για το ένταλμα σύλληψης από τις ειδήσεις και ξέρω ότι κάποιοι έχουν προφυλακιστεί. Για το ρόλο μου στο περιστατικό θα τον πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση».

Ο 21χρονος «δείχνει» τον 25χρονο «Αθηναίο» για το χαριστικό χτύπημα στον Άλκη

Συνεχίζεται το παιχνίδι των αλληλοκατηγοριών, ανάμεσα στους συλληφθέντες, για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του 21χρονου, Απόστολος Λύτρας, ο εντολέας του, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια, ισχυρίστηκε ότι δεν σκότωσε εκείνος τον Άλκη.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, ο 21χρονος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση και ότι με το δρεπάνι πρόλαβε να χτυπήσει έναν από τους φίλους τους Άλκη, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να ξεφύγει.

Στη συνέχεια, υπέδειξε ποιος είναι αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη, με μαχαίρι τύπου «κάραμπιτ», όπως ισχυρίστηκε, ενώ φέρεται να είπε στην ανακρίτρια και που βρίσκεται πεταμένο αυτή τη στιγμή το εν λόγω φονικό όπλο.

Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στο τρίτο αυτοκίνητο στο πίσω κάθισμα, ενώ συνοδηγός στο ίδιο όχημα ήταν αυτός που κατονομάζει ως τον δολοφόνο του 19χρονου φοιτητή.

Τέλος, ανέφερε ότι τα όπλα της επίθεσης τα βρήκε στο αυτοκίνητο, του οποίου οδηγός είναι ο 12ος άνδρας που καταζητείται, όπου παραμένει ακόμα άγνωστος.

Το ρεπορτάζ του MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook