«Έχει κριθεί το ζήτημα των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης καταρρέει, θα είμαστε πρώτο κόμμα» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στο OPEN

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν λαμβάνει αντίστοιχα μέτρα με αυτά που έλαβε η Ισπανία και η Πορτογαλία για την ανακούφιση των πολιτών από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, επισημαίνοντας πως η ενεργειακή κρίση και το ντόμινο της ακρίβειας στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για εμμονή της κυβέρνησης στη στήριξη εκείνων που κερδοσκοπούν και θησαυρίζουν με την έκρηξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και αναρωτήθηκε «τι περιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας».

Δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τα ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλουμε λεφτόδεντρα, θέλουμε να κόψουμε τα κλεφτόδεντρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και υπογράμμισε: «Το να κερδίσουμε τις εκλογές θα είναι εύκολο. Το δύσκολο θα είναι η ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας».

Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης πριν μιλήσει για πρόσωπα, ας μιλήσει για πολιτικές, κινείται στη γκρίζα ζώνη του δεν απαντώ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook