Τα μαχαίρια έχουν βγεί για τα καλά από επιχειρηματικά συμφέροντα που στοχεύουν στην τεράστια πίτα της ανακύκλωσης και όλη την μπίζνα που σχετίζεται με την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Στόχος ο Ελληνικός Οργανισµός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). Πολλούς μήνες τώρα εξελίσεται πόλεμος δημοσιευμάτων με ανάμιξη μέσων ενημέρωσης , εταιριών επικοινωνίας , μηνύσεων αλλά ακόμα και non paper προς το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η αποτελεσματικότητα των μπλε κάδων και οι όροι λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος ανακύκλωσης αμφισβητείται εδώ και χρόνια, τόσο από αυτοδιοικητικούς παράγοντες όσο και από ορισμένους υπουργούς.

Μέχρι σήμερα δεν κατάφερε βέβαια να στεριώσει κάποιος ανταγωνιστής της ΕΕΑΑ παρά τις προσπάθειες που έγιναν από ορισμένους και με την στήριξη και πολιτικών παραγόντων.

Στο τέλος επικρατούσαν οι μπλε κάδοι και η ΕΕΑΑ στην οποία έχει συμμετοχή και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Πολλά ακούγονται για τα «σπιτάκια ανακύκλωσης» και η κυβέρνηση έχει βρεθεί στην δίνη του επιχειρηματικού πολέμου λόγω εμπλοκής γαλάζιων αυτοδιοικητικών, του υπουργείου Εσωτερικών και της γραμματείας διαχείρισης αποβλήτων.

Από το 2019 πολλοί γαλάζιοι παράγοντες ,μεταξύ των οποίων οι Τ.Θεοδωρικάκος, Γ.Πατούλης ,Μ Γραφάκος, Ι.Σιδέρης ,Ν Χιωτάκης κ.α είχαν στην κορυφή της ατζέντας τους το φλέγον θέμα.

Ο Μ.Βορίδης που γνωρίζει καλά από κακοτοπιές προσπαθεί να μην είναι αυτός που θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, μιας που διατηρεί καλές σχέσεις με σχεδόν όλους τους εμπλεκομένους,  κάποιοι από τους οποίους κρεμάνε στα μανταλάκια τους ‘’εχθρούς ‘’τους. Μία ιδιαίτερα δύσκολη ισορροπία για τον υπουργό Εσωτερικών.

Οι πολέμιοι των μπλε κάδων στην φαρέτρα του οπλοστασίου τους χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων και προβεβλημένο ποινικολόγο ο οποίος στην επιχειρηματολογία της μηνύσεως του ισχυρίζεται ότι ‘’εντός του ΕΟΑΝ έχει συσταθεί και λειτουργεί «εγκληµατική οργάνωση», που διαπράττει επαναλαµβανόµενες κακουργηµατικές πράξεις, µε σκοπό να αποκοµίσουν όφελος πολλών εκατοµµυρίων ευρώ και να βλαφθεί η ανταγωνιστική εταιρεία των µπλε κάδων’!’!Στο πολυσέλιδο δικόγραφο της µήνυσης κατηγορούν την ΕΕΑΑ Α.Ε. πως χρωστάει 97.903.150 ευρώ στους δήµους της χώρας για τα έτη 2009 έως 2018.

Σίγουρα η διευρεύνηση του ζητήματος δεν είναι απλή υπόθεση μιας που στην μπίζνα της ανακύκλωσης τα συμφέροντα είναι πολλά και μεγάλα .Ακόμα και οικολογικές οργανώσεις ενεπλάκησαν στην διαμάχη , στέλνοντας επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να στηρίξουν όμως το σύστημα των μπλε κάδων της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ Α.Ε.).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook