Με τον ευρηματικό επικοινωνιακό τίτλο breakfast today,εδώ και περίπου 2 μήνες η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας αποστέλλει καθημερινά σε όλα τα μέλη και φίλους του κόμματος ενημέρωση για τις ‘’κινήσεις ‘’της κυβέρνησης.

Η ενημέρωση αποστέλλεται με e mails στις εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που το κόμμα συνέλεξε κατά την διάρκεια της εκλογικής εσωκομμματικής διαδικασίας πριν περίπου πέντε έτη όταν αναδείχθηκε αρχηγός της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην θεματολογία περιέχονται μεταξύ άλλων: Τα βασικά σημεία από συνεντεύξεις και δηλώσεις των πρωθυπουργού ,αποφάσεις και μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία ,την κοινωνία με ιδιαίτερη έμφαση στην στρατηγική της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι μακράν μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην οργάνωση και επικοινωνιακή διαχείριση εκμεταλλευόμενη και τις καλές σχέσεις της με τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κίνηση της καθημερινής αποστολής του «πρωινού σήμερα», μάλλον εντάσσεται στον σχεδιασμό πρόωρων εκλογών όσο και εάν η προχθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού για εκλογές στο τέλος της τετραετίας ήρθε μάλλον για να κατευνάσει την…. εκλογική παραφιλολογία.

Παραθέτουμε ένα από τα ενημερωτικά mail που στάλθηκαν με ημερομηνία 22 Μαρτίου 2021:

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα αναπτυξιακό άλμα δεκαετίας

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βήμα της Κυριακής:

Όταν κερδίσαμε τις εκλογές -και τότε δεν είχαμε τις προκλήσεις ούτε της πανδημίας, ούτε του Μεταναστευτικού, ούτε της τουρκικής επιθετικότητας- είχα πει ότι για να φύγει η οικονομία μας μπροστά πρέπει να πληρούνται τρεις βασικοί όροι:
• Πρώτον, να αλλάξει το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής. Κάτι που άλλαξε εκ των πραγμάτων. Κι έτσι τώρα μονιμοποιούμε τις προσωρινές μειώσεις φόρων, αλλά και συνεχίζουμε την ελάφρυνση των βαρών που έχουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις.
• Προϋπόθεση δεύτερη, οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα κάνουν την Ελλάδα πιο ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις. Και αυτό γίνεται ήδη και συνεχίζεται, το βλέπετε. Βλέπετε πόσο έντονο είναι σήμερα το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας.
• Και τρίτη προϋπόθεση, η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος μέσα από τη γρήγορη μείωση των «κόκκινων» δανείων. Κάτι που επίσης γίνεται με κρίσιμα και χρήσιμα εργαλεία όπως το σχήμα ΗΡΑΚΛΗΣ που έθεσε στη διάθεση των τραπεζών η ελληνική κυβέρνηση.
Άρα, υπάρχουν ήδη οι προϋποθέσεις για ένα άλμα, το τονίζω, όχι απλά ένα βήμα. Ένα άλμα δεκαετίας κι όχι μια προσωρινή εκτίναξη του ΑΕΠ. Γιατί θα στηρίζεται σε πραγματικά θεμέλια, μετασχηματίζοντας την οικονομία όπως ζητάμε τόσα χρόνια. Μια ανταγωνιστική οικονομία που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και στα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας.

Στοχευμένη χαλάρωση – πιο επιθετική πολιτική ανίχνευσης

Σε νέο μείγμα μέτρων με στοχευμένη χαλάρωση απαγορεύσεων αλλά πιο επιθετική πολιτική ανίχνευσης και παρακολούθησης της επιδημιολογικής εικόνας προχώρησε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
Όσον αφορά την κινητικότητα
• Ενιαίο ωράριο μετακινήσεων σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για ολόκληρη τη χώρα.
• Επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων.
• Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού «6» χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας.
• Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με δυνατότητα επίσκεψης έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες. Και πάλι είναι απαραίτητη η αποστολή του κωδικού «6» στο 13033 ενώ η μετακίνηση επιτρέπεται αποκλειστικά με τα πόδια ή με το ποδήλατο.
• Άνοιγμα των καθεδρικών και μόνο ναών σε κάθε δήμο της χώρας. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας με έναν πιστό ανά 25 τ.μ και όριο τους 20 πιστούς. Οι προβλέψεις αφορούν στην Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
• Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6 στο 13033.

Όσον αφορά την επανεκκίνηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας» ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», και ενέκρινε την επανεκκίνηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για τα πρωταθλήματα:
• A1 υδατοσφαίριση ανδρών (από 22/03/2021)
• A1 χειροσφαίριση ανδρών (από 22/03/2021)
• A1 καλαθοσφαίριση γυναικών (από 22/03/2021)
• A1 υδατοσφαίριση γυναικών (από 27/03/2021)
• A1 χειροσφαίριση γυναικών (από 27/03/2021)
• Football League ποδόσφαιρο (από 28/3/2021)
• Α΄ εθνική ποδοσφαίρου Σάλας (από 28/3/2021)
• Α2 καλαθοσφαίρισης ανδρών (από 3/4/2021)
• Γ΄ Εθνική Ποδόσφαιρο (από 4/4/2021)
• Α΄ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών (από 4/4/2021)
Στα πρωταθλήματα που «ανοίγουν» δεν συμπεριλαμβάνεται η Volley League γυναικών, δεδομένου ότι η ομοσπονδία του βόλεϊ αποφάσισε ήδη την διακοπή της κατηγορίας.
Παράλληλα, η επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για προπονήσεις στο μπιτς βόλεϊ, σε ανοιχτούς χώρους και με δύο αθλητές/τριες ανά ομάδα.

Όσον αφορά την πολιτική ανίχνευσης και παρακολούθησης της πανδημίας

Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά από το τέλος Μαρτίου σε δωρεάν παροχή ατομικών rapid test σε όλον τον πληθυσμό της χώρας. Πρόκειται για τεστ νέας τεχνολογίας, τα λεγόμενα self-test, που δεν υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Τα self-test είναι ατομικά τεστ τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία και να τα κάνουν μόνοι τους, στο σπίτι τους.
• Η χώρα προχωρά από τις 300.000 τεστ ανά εβδομάδα σε, δυνητικά, έως και 10 εκατ. την εβδομάδα.
• Κάθε πολίτης από τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου θα μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με την επίδειξη του αριθμού ΑΜΚΑ και χωρίς συνταγογράφηση.

Όσον αφορά τον επιδημιολογικό χάρτη

• Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάχθηκαν οι ακόλουθες περιοχές:
o η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου
o η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου
o ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
o οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
o ο δήμος Καρδίτσας
• Σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης:
o Βρίσκεται ήδη η Λέρος στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.
o Εντάχθηκε μέχρι τις 29 Μαρτίου η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Π.Ε Ενότητας Κοζάνης.
• Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, «βγαίνουν» οι εξής περιοχές:
o η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
o η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου
o η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
o η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας
o ο δήμος Ρόδου
Οι περιοχές αυτές εντάχθηκαν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) καθώς παρατηρείται αισθητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Αγορά 10 ασθενοφόρων μέσω δωρεών στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του Covid

Τις διαδικασίες ώστε οι δωρεές, συνολικού ύψους 500.300 ευρώ, που κατέθεσαν από τον περασμένο Απρίλιο περισσότεροι από 440 πολίτες κι επιχειρήσεις στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση του Covid-19, να αξιοποιηθούν για την προμήθεια 10 ασθενοφόρων δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών, με νομοθετική πρωτοβουλία.
• Τα ασθενοφόρα θα αγοραστούν από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θα διαβιβάσει το ΕΚΑΒ, και θα παραδοθούν στον υπουργό Υγείας, για την εξυπηρέτηση των αυξημένων, εξαιτίας της πανδημίας, αναγκών του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα.
• Σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθεί ένα ασθενοφόρο, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ – Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και Μακεδονίας – θα λάβουν από δύο ασθενοφόρα η καθεμία.

Συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για χρηματοδότηση 875 εκ. ευρώ

Υπογράφτηκαν δύο συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση «πράσινων» πρωτοβουλιών της κυβέρνησης με κεφάλαια ύψους 875 εκατομμυρίων ευρώ:
• Η πρώτη σύμβαση αφορά την παροχή 375 εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ».
o Το πρόγραμμα επιβλέπεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων, όπως σχολεία, νοσοκομεία και αθλητικά κέντρα ώστε να καταστούν αποδοτικότερα.
o Στόχος του «ΗΛΕΚΤΡΑ» είναι να εξοικονομηθούν 230.000 MWh την επόμενη πενταετία, γεγονός που θα μειώσει δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
• Η δεύτερη σύμβαση αφορά την παροχή 500 εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τις ανάγκες του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο επιβλέπεται από το υπουργείο Εσωτερικών.
o Το «Αντώνης Τρίτσης» εστιάζει σε «πράσινα» έργα υποδομής με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, και τα έργα αφορούν, μεταξύ άλλων, τομείς όπως το περιβάλλον και η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής.
o Εστιάζουν σε αναβάθμιση των υποδομών, από την ύδρευση και αποχέτευση μέχρι την οδοποιία και οδική ασφάλεια, καθώς και την αστική αναζωογόνηση.
Η υπογραφή των δύο συμβολαίων αποτελεί καρπό και συνέχεια της συνεργασίας που είχε η Ελλάδα με την ΕΤΕπ το 2020, έτος κατά το οποίο:
• Εγκρίθηκαν προτάσεις χρηματοδότησης ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί περίπου στο 2,5% του ΑΕΠ της χώρας μας.
• Υπογράφηκαν συμβάσεις που αγγίζουν τα 2,4 δισεκ. ευρώ, γεγονός που κατέταξε την Ελλάδα στη δεύτερη θέση, πίσω από την Κύπρο, ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ όσον αφορά τη χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ αναλογικά με τον πληθυσμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook