Μέχρι και στους ανέργους που σάρωνε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα η ΝΔ τον έχει φτάσει και θα τον ξεπεράσει!

Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ένα σοβαρά οργανωμένο κόμμα σε επικοινωνιακό επίπεδο γι αυτό ακόμα και την περίοδο που ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας δεν συνεργαζόταν ποτέ με επαγγελματίες και σοβαρούς δημοσκόπους αλλά με τον Βερναρδάκη που στην πραγματικότητα ήταν ένα υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχε αξιόπιστη επιστημονική άποψη επί των τάσεων της κοινής γνώμης.

Οι σοβαροί και μετριοπαθείς στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι δεν πάει καθόλου το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μαζί του δεν πάει καλά και ο Τσίπρας. Η αντιπολίτευση που ασκεί απωθεί τον μεσαίο χώρο, το 90% των αναποφάσιστων ούτε να ακούει θέλει την λέξη “ΣΥΡΙΖΑ“, γενικά στην Κουμουνδούρου έχουν καταλάβει ότι κάτι πάει λάθος και δεν τραβάει το κομματικό μαγαζί.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν το επικοινωνιακό υπόβαθρο για να συνεργαστούν με εταιρείες δημοσκοπήσεων ώστε να ξεκινήσουν έναν συντονισμένο κύκλο κυλιόμενων μετρήσεων. Ο Ηλιόπουλος ως εκπρόσωπος Τύπου δεν τα ξέρει όλα αυτά, στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν επαγγελματίες του χώρου της επικοινωνίας. Υπάρχουν μόνο κομματικά στελέχη και γενικά η κατάσταση δεν είναι οργανωμένη και σοβαρή.

Στο πλαίσιο αυτό το fimotro είναι σε θέση να ξέρει ότι χθες το βράδυ γνωστός εκλογολόγος που γνωρίζει και συνομιλεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του παρουσίασε μια ολοκληρωμένη εικόνα από κυλιόμενη μέτρηση που είχε παραγγείλει εβδομαδιαία εφημερίδα και η οποία δεν πληρώθηκε από την Κουμουνδούρου.

Η εικόνα που είδε ο Αλέξης Τσίπρας είναι πραγματικά απογοητευτική όχι μόνο για το κόμμα του αλλά και για τον ίδιο προσωπικά. Η διαφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής κυμαίνεται στο 12%-13%, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αναποφάσιστων προέρχεται από τη ΝΔ και δεν πρόκειται με τίποτα να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και επίσης ότι το κόμμα του Α. Τσίπρα αρχίζει να έχει μικρές διαρροές και προς τα αριστερά.

Ενδεικτικό είναι σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro, το ότι στην συγκεκριμένη κυλιόμενη μέτρηση, οι άνεργοι που αποτελούν προνομιακό ακροατήριο, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές του 2019 είχε 13 μονάδες διαφορά υπέρ του από τη ΝΔ, σήμερα, 1,5 χρόνο μετά τις εκλογές, η διαφορά έχει εκμηδενιστεί με τη ΝΔ να έχει φτάσει στα ίσα τον ΣΥΡΙΖΑ! Μάλιστα η τάση δείχνει ανοδική για το κυβερνών κόμμα.

Όλα αυτά τα στοιχεία που αποκαλύψαμε έχουν να κάνουν με την αδυναμία του κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανιστεί ω αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξουσίας. Τι θα συμβεί στο μέλλον για να ανατραπεί αυτή η αρνητική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ κανένας δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι το κόμμα του Α. Τσίπρα δεν είναι αρεστό στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Προφανώς κάποιοι φταίνε γι αυτό. Και αυτοί σίγουρα δεν είναι οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ…

Από το Fimotro

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook