Χιλιάδες φορολογούμενοι έλαβαν επιστολές πριν ανοίξει η εστίαση ή αρθεί η καραντίνα για τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Πριν το άνοιγμα της εστίασης και πολύ πριν την άρση της καραντίνας και του τουρισμού άρχισαν οι φορολογικές αρχές να αποστέλλουν χιλιάδες ειδοποιήσεις ‘’ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ‘’ στους φορολογούμενους με εκκρεμότητες.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων -πριν καν μπούμε στην κανονικότητα και περίπου δυο εβδομάδες πριν το Πάσχα- “βομβάρδισε” ταχυδρομικά χιλιάδες φορολογούμενους με επιστολές που τους καλεί να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ή να υπαχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης αυτών εντός 30 ημερών, αλλοιώς   “η Φορολογική Διοίκηση δύναται να προβεί στην λήψη αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη” .

Οι επιστολές είτε επιδόθηκαν σε σπίτια και εργασιακούς χώρους, είτε παραδόθηκαν στους αποδέκτες από τα ΕΛΤΑ μέσω συστημένων επιστολών πριν την “βουβή εβδομάδα”.

Οι επιστολές αυτές μάλιστα καταλήγουν με την απειλητική επισήμανση : “Προσοχή :Η φορολογική αρχή διατηρεί το δικαίωμα επιβολής κατάσχεσης χρημάτων ή απαιτήσεων στα χέρια του φορολογούμενου ή τρίτου ΚΑΙ ΠΡΙΝ από την παρέλευση του ανωτέρου χρονικού διαστήματος”… Τα μεθεόρτια της πανδημίας ante portas !

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις