Νηνεμία μετά από την σφοδρή καταιγίδα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου στην τράπεζα Αττικής.

Έτσι, η μεγάλη αναστάτωση που είχε προκληθεί με τις οικονομικές καταστάσεις όχι μόνο αποτελεί πλέον παρελθόν, αλλά με τον καλύτερο τρόπο κλείνουν όλα τα μέτωπα και η πολύπαθη τράπεζα Αττικής ξαναβρίσκει τον βηματισμό της ενώ αποκτά συμμάχους παγκόσμιας οικονομικής εμβέλειας με διεθνή επενδυτική παρουσία δισεκατομμυρίων κεφαλαίων από το Νέο Κόσμο έως την Μέση Ανατολή.

Βέβαια, η καταιγίδα της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήρθε από ….μόνη της αφού έβαλαν το χεράκι τους κάποιοι γνωστοί στους παρεπιδημούντες στην Ιερουσαλήμ (σε μεγάλη δυσμένεια πλέον από το σύστημα) Έλληνες του χώρου με σκοπό να χαλάσουν και την πολύ σημαντική συμφωνία μήπως και καταφέρουν οι ίδιοι να κάνουν come back αν και εις εξ’αυτών έχει φάει κόκκινη κάρτα όχι μόνο από την “τραπεζική πιάτσα” αλλά και από το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον χώρο.

Χρησιμοποίησαν και …πληρωμένα πληκτρολόγια (εκσυγχρονισμένους κονδυλοφόρους) για να πλήξουν διοικητικά στελέχη με λαμπρή καριέρα και το προχθεσινό deal , χωρίς να τους ενδιαφέρει η ζημιά που προσπαθούσαν να επιφέρουν όχι μόνο στην ίδια την τράπεζα Αττικής αλλά κατ’επέκταση στην αξιοπιστία του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος πλήττοντας ακόμα και την εικόνα της χώρας στην πιο κρίσιμη περίοδο που η πατρίδα αρχίζει να αναστηλώνεται οικονομικά μετά την πανδημία.

Η κυβέρνηση -στο ανώτατο επίπεδο -και η τράπεζα της Ελλάδος έπραξαν το ορθό για το εθνικό συμφέρον και έδωσαν το πράσινο φώς για να μπεί πλέον το «διαχρονικό μαγαζί κάθε κυβερνώσας παράταξης» σε νέα εποχή και τροχιά πλήρους εξυγίανσης και αξιοκρατικής πορείας.

Οι «μπουγάδες» του παρελθόντος μπαίνουν πλέον σε τάξη ( αν και διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις)  για τις οποίες θα επανέλθουμε …

Η πρόσφατη ανακοίνωση της τράπεζας Αττικής μεταξύ άλλων αναφέρει τα ακόλουθα:

‘’Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της στις 27.04.2021 αναφορικά με την τιτλοποίηση «Ωμέγα» (πρώην Artemis), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε από τον χρηματοοικονομικό όμιλο Ellington Solutions S.A. δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση της ενδιάμεσης θέσεως (Mezzanine Νote) και του τίτλου μειωμένης εξασφάλισης (Junior Note) καθώς και πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της «ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ Α.Ε. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ», η οποία έγινε αποδεκτή ως προς το πλαίσιο της από την Τράπεζα.

H Ellington Solutions S.A. κατέστη προτιμητέος επενδυτής στο πλαίσιο σχετικής διαδικασίας προσφορών, η δε δεσμευτική πρόταση υπεβλήθη εκ μέρους της κατόπιν ολοκλήρωσης χρηματοοικονομικού ελέγχου (due diligence) των υπό απόκτηση στοιχείων.

Με την επιλογή του επενδυτή εισέρχεται σε φάση υλοποίησης, η αποφασισθείσα από τη Διοίκηση της Τράπεζας στο πλαίσιο του επιχειρηματικού της σχεδίου και του μηδενισμού των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, τιτλοποίηση «Ωμέγα».

Σημειώνεται ότι το 31% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θεά Άρτεμις ελέγχεται ήδη σήμερα από στρατηγικούς συνεργάτες της Ellington Solutions S.A. (Abu Dhabi funds, Ellington funds, κλπ)”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook