Ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω στις αεροπορικές εταιρίες «χτυπώντας» και την ελληνική Aegean.

Ήταν μόλις δύο εβδομάδες πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοιού στην Ελλάδα ,πέρυσι τον Φεβρουαρίου του 2020, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωνε μεταξύ άλλων ,κατά την διάρκεια μεγάλης εκδήλωσης , την παραγγελία μαμούθ ανώ των 5 δις ευρώ , 46 νέων αεροσκαφών Airbus A320 και την νέα εταιρική ταυτότητα της μεγάλης Ελληνικής αεροπορικής εταιρείας.

Ο σχεδιασμός αυτός της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στην χώρα , έκανε όλους να θεωρούν βέβαιο ότι πολύ σύντομα η Aegean θα αποτελέσει μία εκ των πρώτων 5 επιχειρήσεων της Ελλάδας και ότι θα αναδειχθεί παγκόσμια ηγέτιδα στους αιθέρες.

Ο φονικός ιός όμως που έφερε τα πάνω-κάτω σε όλο τον πλανήτη και καθήλωσε την τουριστική αγορά στο ναδίρ λίγο έλειψε μόλις σε λίγους μήνες να εξαφανίσει από τον χάρτη την Ελληνική εταιρεία όπως άλλωστε και όλες τις αντίστοιχες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Η κρατική ενίσχυση των 120 εκ ευρώ από τον Ελληνικό κρατικό κορβανά που εγκρίθηκε και από την Ευρωπαική επιτροπή τον Δεκέμβριο, έδωσε μεγάλη ανάσα στην Aegean και η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επιπλέον 60 εκ ευρώ αυτές της ημέρες , στηρίζουν και θα φέρουν πάλι την κραταιά εταιρεία σε ρότα ….απογείωσης.

Η έντονη- και τηλεοπτική -διαφήμιση της Aegean ,κατά την διάρκεια της πανδημίας , σχετικά και με την υγειονομική ασφάλεια στις πτήσεις της ,σίγουρα θα προσδώσει άμεσα θετικά αποτελέσματα στην πληρότητα των πτήσεων και το τουριστικό άνοιγμα της Ελλάδας ,ευελπιστούν όλοι ,πως θα επαναφέρει την Aegean στην προ covid ανθηρή της κατάσταση.

Το επιχειρηματικό αυτό παράδειγμα της- μόλις σε δύο εβδομάδες -καθήλωσης από το ζενίθ στο ναδίρ είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της παγκοσμιοποιημένης νέας τάξης πραγμάτων στην διεθνή οικονομία αλλά και της …σοφής ρήσης πως ακόμα και στον πιο πετυχημένο σχεδιασμό : “άλλα τα σχέδια των ανθρώπων και άλλα του Θεού”!
Ας θυμηθούμε και το διαφημιστικό μότο κατά την καθέλκυση του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ όταν η πλοικτήτρια εταιρεία της ανακοίνωνε πως επιτέλους κατασκευάστηκε το πρώτο αβύθιστο πλοίο στην ιστορία !!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook