Στο μικροσκόπιο της επιτροπής ανταγωνισμού η συγκέντρωση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.

Αν και η συγκέντρωση αυτή καθ’αυτή δεν συνιστά από μόνη της μια αρνητική εξέλιξη, η EΠ.ANT εξετάζει τις πρακτικές των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο και το κατά πόσο αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, την αύξηση των τιμών κτλ

Στην περίπτωση που από την εξέταση του συγκεκριμένου κλάδου προκύψει ότι υπάρχουν ζητήματα στρέβλωσης του ανταγωνισμού, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα παρέμβει, μέσω των λοιπών εργαλείων της, όπως για παράδειγμα οι κανονιστικές αποφάσεις ή και γνωμοδοτήσεις για τη ρύθμιση της αγοράς .Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν αναμένεται να εξετάσει το κατά πόσο η παρουσία μεγάλου fund (CVC) στον εν λόγω τομέα λαμβάνει χαρακτηριστικά ολιγοπωλίου, καθώς τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, λόγω μεγέθους, εξετάζονται από την DG COMP.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2-ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Κάποιοι μεγάλοι, πολύ μεγάλοι δεν ανησυχούν για τον έλεγχο της επιτροπής στα βαθιά νερά της ανακύκλωσης. Όπως λένε, «τα μικρά ψάρια πιάνονται στα δίχτυα, οι καρχαρίες ….τα τρυπάνε!»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 3-ΠΑΙΧΤΗΣ

Ο ισχυρός manager-μέτοχος ( του ιδιωτικού τομέα ) έχει παντού απλωμένα τα πλοκάμια του.Παρότι η φίλη του έχει αποχωρήσει εδώ και δυο χρόνια από το «μαγαζί»,… έχει κάνει τα κόζα του….

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 4-ΤΑ ΔΥΟ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»

Ντου έκανε προχθές η επιτροπή ανταγωνισμού στα δύο γνωστά συστήματα -σε όλους τους κύκλους της αυτοδιοίκησης -που με τις πρακτικές τους ”βγάζουν μάτια” εδώ και 7 χρόνια ! Τα δύο συστήματα με τις χρεώσεις σομπρέρο και τους «ανεξάρτητους συνεργούς» τους κινούνται από το 2014 με χαρακτηριστικό θράσος από τον Έβρο έως και την Μέση Ανατολή στην έρημο της Ιορδανίας. Στο ένα από τα δύο συστήματα έχει μπλέξει και Τηλεπικοινωνιακός όμιλος…

Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο νέος δήμαρχος Ρόδου τα έλεγαν πάντως και για τους δύο ……

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook