Άγνωστο παραμένει αν η Μαργαρίτα-Έλενα Παπανδρέου, μοριακή βιολόγος - ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Κρήτης κρύβει πολιτικές φιλοδοξίες...

Ίσως διαθέτει ένα από τα πιο γνωστά ονοματεπώνυμα στον γυναικείο πολιτικό χώρο και όχι μόνο, ίδιο με της 98χρονης γιαγιάς της, Μαργαρίτας – σύζυγο του Ανδρέα από το 1951 έως το 1989. Αυτό που την κάνει σίγουρα όμως να ξεχωρίζει είναι πως μάλλον είναι η μοναδική (και….εν δυνάμει πολιτικός στον κόσμο): κόρη, εγγονή και δισέγγονη πρωθυπουργών!

Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα, ανταποκρίνεται στα καλέσματα που της απευθύνουν οι κομματικές οργανώσεις του ΚΙΝΑΛ για να συμμετέχει ως ομιλήτρια σε εκδηλώσεις, και αυτό τρέφει την παραφιλολογία πως προετοιμάζει την κάθοδό της στον πολιτικό στίβο και συγκεκριμένα την υποψηφιότητά της στην Αχαΐα όπου το ιστορικό πολιτικό της επίθετο θα της δώσει σίγουρα πρόκριμα εκλογής. Σημαντική παρακαταθήκη στην Αχαΐα είναι και το πολύ καλό όνομα, της -χαμηλών τόνων- Πατρινής μητέρας της Άντας Παπαπάνου–Παπανδρέου.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έκανε την πρώτη ομιλία της σε κομματική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ πέρυσι, αν και η ίδια δήλωσε ότι η ομιλία αυτή ήταν καθαρά επιστημονική και δεν την ενδιαφέρει η πολιτική.

Η κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ήταν ομιλήτρια τον περασμένο Νοέμβριο σε εκδήλωση του κόμματος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών.

Η Μαργαρίτα-Έλενα Παπανδρέου είναι μοριακή βιολόγος – ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Κρήτης και πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωσε το διδακτορικό της. Πριν 4 μήνες μαζί με τον πατέρα της Γιώργο, συνόδευσαν την γιαγιά της Μαργαρίτα Παπανδρέου – Τσαντ να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονΩϊού στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δημοσίευσε τότε φωτογραφίες στο Facebook και έγραψε στο προφίλ του: «Στο ΙΚΑ Καλλιθέας, για τον εμβολιασμό της μητέρας μου Μαργαρίτας, μαζί με την κόρη μου και εγγονή. Ευχαριστούμε τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για όλους εμάς. Εύχομαι και ελπίζω, το ταχύτερο δυνατό να εμβολιαστούν όλοι, για το κοινό μας καλό, την προστασία της υγείας όλων μας».

ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ:

Την απόκτηση του διδακτορικού της Μαργαρίτας δημοσιοποίησαν πριν λίγες ημέρες ο πατέρας της αλλά και ο θείος της Νίκος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με μια ανάρτηση στο Facebook, μοιράστηκε την χαρά του για μια μεγάλη προσωπική επιτυχία της κόρης του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου έγραψε πως η Μαργαρίτα απέκτησε το διδακτορικό της στην Βιολογία, αναρτώντας και δύο φωτογραφίες από την παρουσίαση της διατριβής.

«Πάντα μεγάλη η χαρά να βλέπεις τα παιδιά σου να κάνουν βήματα σημαντικά στη ζωή τους, να κοπιάζουν αλλά και να πραγματοποιούν όνειρα τους, “πόσταρε” ο ΓΑΠ.

Την είδηση έκανε γνωστή και ο θείος της, Νίκος Παπανδρέου, με ανάρτησή του στα social media: «Περήφανος και συγκινημένος για την ανιψιά μου, Μαργαρίτα, που σήμερα παρουσίασε τη διατριβή της στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην επιτροπή με πρόεδρο τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Νεκτάριο Ταβερναράκη. Ο επίσημος τίτλος της διατριβής της ήταν «Η ομοιόσταση του πυρήνα στη γήρανση και τον νευροεκφυλισμό: Μηχανισμοί νουκλεοφαγίας και επιδιόρθωσης DNA». Η ίδια βρήκε συγκεκριμένα DNA που σχετίζονται με τη γήρανση και έτσι ανέλυσε το πώς μπορεί αυτή να ανατραπεί!». «Η Μαργαρίτα συμμετέχει στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ), Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ)», έγραψε συγκεκριμένα στην ανάρτησή του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει άλλο ένα παιδί, τον Ανδρέα, από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Γεωργίου.

Η μοναχοκόρη του Γιώργου και της Άντας Παπανδρέου φαίνεται να μην έχει αποφασίσει ακόμα να είναι υποψήφια στην Αχαϊκή «γη των Παπανδρέου» στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Το μόνο βέβαιο πάντως είναι, ότι εάν θελήσει έχει τις προϋποθέσεις, να ακολουθήσει τον δρόμο των προγόνων της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook