Το θέμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από την κυβέρνηση καθώς δαπανούνται εκατομμύρια από το υστέρημα των ελληνικών οικογενειών

Εύσημα απέδωσε στις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων της Νίκης Κεραμέως, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε προχθεσινή ‘’παρουσία ‘’ του στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ , ο πρώην υπουργός Παιδείας Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

Ο πρώην υπουργός στην πρόσφατη παρέμβαση του υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης και σημείωσε πως για τα κακώς κείμενα στον χώρο ευθύνεται ο εκπαιδευτικός λαικισμός της αριστεράς.

Ο κ Κοντογιαννόπουλος μίλησε για κοινωνική αδικία αλλά και για ταλαιπωρία της νεολαίας που συχνά χαραμίζει 5-6 χρόνια και μεγάλους οικονομικούς κόπους των οικογενειών τους.

Σε άρθρο του δε πριν λίγους μήνες είχε χαρακτηριστκά στηλιτεύσει πώς :’’Ο μονόδρομος Γενική Εκπαίδευση – Πανεπιστήμιο ενισχύθηκε από τον εκπαιδευτικό λαϊκισμό της Αριστεράς. Κάθε εξεταστική διαδικασία καταγγέλθηκε σαν «φράγμα στη μόρφωση».

Τόσο το ΠΑΣΟΚ το 1981, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ανέβηκαν στην εξουσία υποσχόμενοι «κατάργηση των Πανελλήνιων εξετάσεων και ελεύθερη είσοδο στα Πανεπιστήμια».

Κάποιοι Νεοδημοκράτες βέβαια με πικρία θυμούνται πως μετά την διαγραφή του εξ Ηλείας καταγόμενου πολιτικού το 1998 ,από τον Κώστα Καραμανλή, ο Β. Κοντογιαννόπουλος εντάχθηκε στο Σημιτκό ΠΑΣΟΚ το οποίο υπηρέτησε και πάλι από την θέση του υπουργού Παιδείας!

Όσον αφορά την προχθεσινή παρέμβαση του τέως υπουργού, όπου μίλησε για κοινωνική αδικία και ‘’χαράμισμα’’ κόπων νέων παιδιών και των οικογενειών τους, σημείωσε με έμφαση πως το 24% επιστρέφει πίσω από τα ΙΕΚ.

Αξίζει να τονισθεί ότι και στην φετινή “εκπαιδευτική σεζόν’” παρατηρούνται αλληλομαχαιρώματα στον πόλεμο των ΙΕΚ που στοχεύουν στην μεγάλη πίτα της ιδιωτικής παιδείας.

Ιδιαίτερη δημοσιότητα- από λίγα ΜΜΕ- δόθηκε δε, σε πρόσφατη καταδίκη επιχειρηματία της ιδιωτικής εκπαίδευσης για υπόθεση ηθικής αυτουργίας με πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες του ΙΚΑ, μια υπόθεση που έλαβε χώρα πριν 12-13 χρόνια !

Το φλέγον ζήτημα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης πρέπει να αντιμετωπισθεί με ιδιαίτερη προσοχή από την σημερινή κυβέρνηση, αφού στον ‘’βωμό ‘’της έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια από το υστέρημα Ελληνικών οικογενειών αλλά και δαπανηθεί –ενίοτε κατασπαταληθεί – πολλά περισσότερα χρήματα από τα ταμεία του κράτους καθώς και τεράστια Ευρωπαικά κονδύλια είτε για ουσιώδεις ,είτε για …δήθεν “δαπάνες”, ιδιαίτερα δε στα χρόνια διακυβέρνησης Σημίτη αλλά και όχι μόνο!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook