Ξεκινάει επιτέλους το έργο και στο βόρειο τμήμα του Ε65

Ο Ε65 ξεκινάει (ελπίζουμε ) μέσα στο 2021 και ο χρόνος υλοποίησης του θα είναι τρία χρόνια.

Είναι ένα έργο μήκους 70,5 χιλιομέτρων, ύψους 442 εκατ. ευρώ του οποίου τη χρηματοδότηση εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών εξ’ ολοκλήρου από το νεοσύστατο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το “τυφλό σημείο” που επιτέλους θα συνδέσει την Εγνατία Οδό με την Θεσσαλία αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη πνοή στην περιοχή. Περιοχές όπως η Κοζάνη η Καστοριά τα Γρεβενά κτλ συνδέονται επιτέλους σύντομα και με ασφάλεια με την Θεσσαλία ενώ τα Μετέωρα θα είναι εύκολα προσβάσιμα από τα βόρεια σύνορα της χώρας- σε δύο περίπου ώρες- κάτι που λόγω και του θρησκευτικού τουρισμού των βορείων γειτόνων μας (Σέρβοι, Βούλγαροι,Ρουμάνοι κ.α ) θα ζωντανέψει την περιοχή.

Ένας κάτοικος των βορείων προαστείων της Αθήνας θα μπορεί πλέον να φτάνει στο Μέτσοβο σε 3 ώρες και 45 λεπτά περίπου.

Το έργο ήταν κολλημένο για περισσότερο από 10 χρόνια και σημαντικό σημείο τριβής υπήρξε το μέρος που θα δημιουργηθεί ο κόμβος ο οποίος τέμνει την Εγνατία Οδό με το Ε65.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του bigpost.gr, δύο πολιτικές οικογένειες της Ηπείρου έθεταν …υπόγεια “βέτο” και πολλά προσκόμματα για το σημείο που ο άξονας του Ε65 θα ενωθεί με την Εγνατία προφανώς λόγω συμφερόντων στην περιοχή.

Ίσως οι μαυρογυαλούροι της Ηπείρου να ζήλεψαν και την έξυπνη μπίζνα “Κρητικού παίχτη”  στον ΒΟΑΚ και να φρόντισαν να επενδύσουν και αυτοί σε υπό απαλλοτρίωση “τσιφλίκια” της περιοχής …

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook