Οι Γάλλοι που θα αγοράσουν σπίτια στα Ελληνικά νησιά θα ζούν και θα ξοδεύουν στις τοπικές αγορές όχι μόνο μόνον τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την ίδια ώρα που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν σε προμήθεια Γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών και Γαλλικών φρεγατών για να θωρακίσουν την Άμυνα του Αιγαίου Πελάγους, εκατοντάδες Γάλλοι αγοράζουν και χτίζουν παραθεριστικές κατοικίες σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Η ξέφρενη επενδυτική μανία των Γάλλων έχει ξεκινήσει μεσούσης της πανδημίας και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον από την Λήμνο έως τα Κύθηρα. Η έντονη αντιτουρκική πολιτική και ρητορική της κυβέρνησης Μακρόν, ο φόβος της πανδημίας αλλά πάνω από όλα τα μαγευτικά Ελληνικά νησιά είναι λόγοι που ωθούν εδώ και μήνες Γάλλους κάθε ηλικίας να αναζητούν με μανία το δεύτερο σπίτι τους στην Ελλάδα.

Στους δρόμους και τα εστιατόρια της Λήμνου, της Άνδρου της Σίφνου και άλλων νησιών μας, αμέσως μετά το τέλος της καραντίνας τον Μάιο, ακούς παντού να μιλούν Γαλλικά .

Οι επαγγελματίες στα νησιά νοιώθουν μεγάλη ανακούφιση από την Γαλλική αυτή «εισβολή» μιάς και τους τελευταίους 17 μήνες η πανδημία πάγωσε την οικονομία τους και συρρίκνωσε το τοπικό προιόν .

Η οικοδομική δραστηριότητα κρατάει ζωντανή και την οικονομία των νησιών τους δύσκολους χειμωνιάτικους μήνες, ενώ είναι βέβαιο πως πολλοί από τους νέους Γάλλους ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών θα ζουν (και ξοδεύουν στις τοπικές αγορές), όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και μεγάλες χρονικές περιόδους από το Πάσχα έως και όλο το φθινόπωρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook