Η έκρηξη στη Revoil προκάλεσε κρατήρα βάθους μισού μέτρου και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Βάρη έσπασαν τα τζάμια

Το τμήμα Εκβιασμών ασχολείται με την ισχυρή έκρηξη βόμβας που έγινε στα κεντρικά γραφεία της πετρελαϊκής εταιρείας Revoil στη Bάρη το βράδυ του Σαββάτου από την οποία τραυματίστηκε- ευτυχώς -ελαφρά κι ένας αστυνομικός της ομάδας Δίας (που όπως υποστήριξε, έτυχε να περνάει κατά σύμπτωση από εκείνο το σημείο την ώρα της έκρηξης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παθόντες υποψιάζονται επιχειρηματία ιδιοκτήτη πρατηρίων που θεωρείται από τα ”δύσκολα και σκληρά παιδιά” της πιάτσας των πετρελαίων. Ο εν λόγω ”ύποπτος” κατά τους παθόντες , είχε μία έντονη διαφωνία για κάποιο πρατήριο πριν λίγο καιρό.

Την περασμένη εβδομάδα το ΣΔΟΕ και η οικονομική αστυνομία έκαναν ”ντού” ξαφνικά στην εταιρία του επιχειρηματία’. Στην πιάτσα των πετρελαιάδων συζητιέται πως η έφοδος του ΣΔΟΕ εκλήφθη από τον σκληρό επιχειρηματία σαν αντίποινα -αντίδραση στην κόντρα του και ”καρφωτή”.

Όμως δεν μπορεί κανείς να συνδέσει τις υποθέσεις και να γνωρίζει τον αυτουργό της επίθεσης αφού η υπόθεση διερευνάται σε βάθος.

Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται πως ο επιχειρηματίας δεν έχει καμμία σχέση με την βομβιστική ενέργεια και ό,τι η υπόθεση αφορά απειλές για καύσιμα ναυτιλίας αφού στην θάλασσα παίζεται το μεγαλύτερο μέρος των ”αφορολόγητων” πετρελαικών μαύρων εσόδων.

Για την ιστορία πάντως ,οι κάμερες ασφαλείας της ΡΕΒΟΙΛ έχουν καταγράψει τον δράστη o οποίος φορώντας κράνος και γάντια φαίνεται να κατευθύνεται πεζός προς την κεντρική είσοδο της εταιρείας. Κρατάει στα χέρια του τη βόμβα η οποία αποτελείται από μεγάλη ποσότητα δυναμίτη, μασούρια, φιτίλι και πυροκροτητή.

Μετά πέταξε την βόμβα πάνω από την πύλη ύψους σχεδόν 2 μέτρων και στη συνέχεια έτρεξε προς μία μοτοσυκλέτα λίγα μέτρα πιο κάτω. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν και αυτοί πως η βόμβα ήταν “μήνυμα με συγκεκριμένο παραλήπτη”.

Η έκρηξη προκάλεσε κρατήρα βάθους μισού μέτρου και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έσπασαν τα τζάμια. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών αναζητούν επιπλέον οπτικό ακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο της επίθεσης προκειμένου να βρουν την ακριβή διαδρομή του δράστη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook