Ποιο είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο στο κόσμο και τι παθητική ασφάλεια έχει σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Η απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου δεν αποτελεί πλέον άπιαστο όνειρο καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι κατασκευαστές που προσφέρουν αυθεντικά προσιτές τετράτροχες προτάσεις.

Τον τίτλο του φθηνότερου αυτοκινήτου στον κόσμο διεκδικεί μια τετράτροχη πρόταση η οποία ανήκει στην κατηγορία των microcars και μας έρχεται από τη μακρινή Ινδία.

Το Qute, όπως ονομάζεται, φέρει την υπογραφή της άσημης Bajaj και από το 2013 μέχρι και σήμερα συνιστά την πιο προσιτή τετράτροχη πρόταση της ινδικής αγοράς.

Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 2,75 μέτρα και βάρος 400 κιλών, το Bajaj Qute εφοδιάζεται με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 217 κ.εκ., η απόδοση του οποίου αγγίζει τους 20 ίππους.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φθηνότερο αυτοκίνητο της Ινδίας προσφέρεται και σε εκδόσεις φυσικού αερίου ή υγραερίου με απόδοση 12,5 ίππων.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, αυτή ξεκινά σύμφωνα με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου από τα 2,3 λίτρα/100 χλμ., προσφέροντας ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα στο λιλιπούτειο τετράτροχο.

Φυσικά το Bajaj Qute δεν αποδείχθηκε το ίδιο αποτελεσματικό στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, πέφτοντας θύμα του… ανύπαρκτου εξοπλισμού παθητικής ασφάλειας και του ευάλωτου πλαισίου.

Καταλήγοντας στο πιο ενδιαφέρον στοιχείο του ινδικού τετράτροχου, κοινώς την τιμή του, αν και στην αρχή της εμπορικής πορείας του μπορούσε κανείς να το αποκτήσει έναντι 1.900 ευρώ, σήμερα η αξία του έχει αυξηθεί και μάλιστα σημαντικά φτάνοντας στην Ινδία τα 3.000 ευρώ.

Στη χώρα μας, η σύντομη παρουσία του έληξε μάλλον άδοξα, καθώς στα επίπεδα των 5.000 ευρώ μπορούσε κανείς να βρει κανείς πιο αξιόλογες επιλογές.

Πηγή: carandmotor.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook