Το λευκό σε γενικές γραμμές είναι το χρώμα που προτίμησαν μέσα στο 2022 οι ιδιοκτήτες για τα αυτοκίνητα τους .

Η έκθεση της BASF αναφέρει τις επιλογές των νέων ιδιοκτητών και παράλληλα μας δείχνει τις χρωματικές τάσεις στην αυτοκίνηση.

Η έκθεση που δημοσίευσε η BASF, η γερμανική εταιρεία που προμηθεύει με χρώματα όλους τους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, επιβεβαίωσε αυτό που βλέπουμε σχεδόν κάθε μέρα στους δρόμους. Οι προτιμήσεις, όσον αφορά την χρωματική επιλογή των οδηγών, είναι προσανατολισμένες στα ουδέτερα χρώματα: το 39% επέλεξε το λευκό, το 18% το μαύρο, το 16% το γκρι και το 8% το ασημί.


Από την άλλη, η μπλε απόχρωση βρίσκεται σε άνοδο, καθώς πιάνει το ασημί με περίπου 8% των προτιμήσεων, ενώ το κόκκινο ακολουθεί με 5% και το πράσινο με 1%.

Στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), το μερίδιο των πιο έντονων χρωματικών επιλογών αντιπροσωπεύει πάνω από το 27% του συνόλου και συνεχίζει να αυξάνεται, με το μπλε να αποτελεί την τοπ επιλογή. Στην δεύτερη θέση, αρκετά πιο πίσω, βρίσκεται το κόκκινο, και ακολουθούν το πράσινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο.


Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού, στην Β. Αμερική, βρίσκουμε στην κορυφή της κατάταξης το λευκό με 33%, ακολουθούμενο από το μαύρο με 22% και το γκρι με 15%. Το Top 6 των χρωματικών επιλογών κλείνουν τα μπλε (10%), ασημί (8%) και κόκκινο (7%).


Στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, τα αποτελέσματα της έκθεσης είναι ελαφρώς διαφορετικά, με το γκρι να ανεβαίνει στην τρίτη θέση δημοφιλίας με 15%. Στην κορυφή της λίστας εξακολουθούμε να βρίσκουμε το λευκό, απόχρωση που φαίνεται αρέσει σχεδόν στους μισούς ανθρώπους (45%), ακολουθούμενο από το μαύρο (18%) και το γκρι (15%).


Τέλος, το λευκό κυριαρχεί και στη Ν. Αμερική, με ποσοστό 39% της αγοράς. Στην δεύτερη θέση συναντάμε το γκρι με 20% και το ασημί με 16%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook