Καλά νέα για τους οδηγούς αυτοκίνητων ενόψει Πάσχα, καθώς άνοιξε και λειτουργεί η πλατφόρμα του myCAR για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Η εφαρμογή, myCAR της ΑΑΔΕ όπως είχε προαναγγελθεί με πρόσφατη διάταξη σε πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, άνοιξε σήμερα το πρωί και δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να άρουν τη ακινησία για το έτος 2023, με μερική και αναλογική καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς λειτουργεί το σύστημα

Αυτό σημαίνει ότι αν θέλει κάποιος να θέσει σε κυκλοφορία το όχημά του, για παράδειγμα, για δυο μήνες τότε θα πληρώσει τα 2/12 των τελών κυκλοφορίας που θα πλήρωνε κανονικά.

Τι αναφέρει η διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Στο άρθρο 33 της διάταξης για τα τέλη κυκλοφορίας επισημαίνεται ότι διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να καταβάλλονται πριν την άρση της ακινησίας -ειδάλλως δεν ισχύει.

Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος υποχρεούται να θέσει εκ νέου το όχημά του σε ακινησία έως την τελευταία ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του, για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας και εάν αυτή είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη αργία, κατά την επόμενη εργάσιμη για τη φορολογική διοίκηση, ημέρα.

Κατά τη θέση του οχήματος σε ακινησία και εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του οχήματος σε νέο σημείο, διάφορο του αρχικά δηλωθέντος, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook