Η συλλεκτική Ducati Panigale V4 SP2 30 Anniversario 916 είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα και δεν είναι η πιο ακριβή Panigale του 2024.

Η Ducati το 2024 γιορτάζει τα 30 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της θρυλικής 916 η οποία έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα όλης της κατηγορίας των superbike. Για να τιμήσει αυτό το ορόσημο η Ducati κατασκεύασε μια ειδική έκδοση της Panigale V4 SP2 με έντονα στοιχεία από την γνήσια 916.

Η μοτοσικλέτα που παρουσιάστηκε στην Έκθεση EICMA το 2023, ξεχωρίζει σχεδιαστικά από το τεράστιο λογότυπο «916» στα πλευρικά φέρινγκ και τις λευκές λεπτομέρειες στη μάσκα και την ουρά. Φυσικά, η Ducati έχει ανεβάσει το επίπεδο των αξεσουάρ στη μοτοσικλέτα ακολουθώντας το «αγωνιστικό» πρότυπο της σειράς SP2 με πολλά ανθρακονήματα όπως ζάντες φτερά και αεροδυναμικά .


Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με τον πανίσχυρο V4 κινητήρα των 1.103 κ.εκ. με απόδοση 215,5 ίππους και 123,6 Nm ροπής ο οποίος συνεργάζεται με κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα προερχόμενα από τις πίστες των κορυφαίων πρωταθλημάτων στον κόσμο.

Εκεί που η επετειακή Panigale ξεχωρίζει είναι στο βάρος το οποίο έχει μειωθεί στα 173 κιλά, ενώ οι αναρτήσεις (Ohlins) και τα φρένα (Brembo) είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένα.

Η συλλεκτική Ducati Panigale V4 SP2 30 Anniversario 916 είναι διαθέσιμη στη χώρα μας με την τιμή της να φτάνει τις 51.000 ευρώ. Αν νομίζατε ότι αυτή είναι η πιο ακριβή Panigale κάνετε λάθος καθώς υπάρχει η Panigale V4R των επίσης 51.000 ευρώ, αλλά και οι αγωνιστικές replica του MotoGP που φτάνουν έως και τις 89.000 ευρώ.

Πηγή: newsauto.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook