Το ιαπωνικό supermini απέσπασε 266 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την ηλεκτρική έκδοση του νέου Fiat 500 και στην τρίτη το Cupra Formentor.

Τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς απέσπασε για δεύτερη φορά στην ιστορία του το Toyota Yaris, κατακτώντας την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των 59 εκλεκτόρων του θεσμού, από τον θεσμό των Ευρωπαίων δημοσιογράφων ‘’Car of The Year” (COTY).

Η επιτροπή των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων εκθείασε την πλήρως υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία (Hybrid Dynamic Force) του Yaris για την αθόρυβη και απρόσκοπτη λειτουργία του, τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, αλλά και την προσιτή τιμή του – κάτι που δικαιολογεί την επιλογή του υβριδικού ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου από το 80% των αγοραστών του Yaris. Αναμφισβήτητα, εντυπωσίασαν και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του Yaris που συνδυάζονται με το 6τάχυτο κιβώτιο ή -CVT με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση και ευρεία κλιμάκωση (wind range) καθώ και με εξαιρετικές τιμές εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης. Το Yaris έλαβε επίσης εξαιρετικές κριτικές για τη σχεδίαση, τις δυναμικές επιδόσεις και τα κορυφαία επίπεδα ασφάλειας που το χαρακτηρίζουν.

Επιπλέον, οι εκλέκτορες του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς εκτίμησαν ιδιαίτερα την επιτυχία της Toyota να ζωντανέψει ξανά, το πάθος για την προώθηση της σπορ, αγωνιστικής έκδοσης – hot hatch – του μοντέλου, του GR Yaris.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo Toyota Yaris είχε βρεθεί και πάλι στην κορυφή του θεσμού το 2000 στην πρώτη γενιά του ενώ για την ιστορία τον τίτλο στην Toyota έχει φέρει το Prius εν έτει 2005.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook