Ράλλυ Ακρόπολις: Σήμερα η εκκίνηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η υπερ-ειδική στο Ζάππειο – Στο κόκκινο η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστοί δρόμοι

Αυξημένη είναι η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είναι σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης λόγω του Ράλλυ Ακρόπολις 2025.
Ειδικότερα, αλλαγές στην κυκλοφορία έρχονται με την τελετή εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2025 σήμερα, Πέμπτη 26 Ιουνίου, με κλειστούς δρόμους και απαγορεύσεις στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας.
Η εκκίνηση θα γίνει στην πλατεία του Παναθηναϊκού Σταδίου, ενώ η Υπερειδική Διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Ζαππείου.
Aπό νωρίς το μεσημέρι η Αθήνα είναι μπλοκαρισμένη από κίνηση. Μερικά λεπτά πριν από τις 16.00 οι περισσότεροι δρόμοι γύρω από κέντρο ήταν μπλοκαρισμένοι.
Οι οδηγοί χρειάζεται να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή, καθώς από τις 18.00 το απόγευμα οι περισσότεροι από πιο κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστοί, ενώ η αφόρητη κίνηση, που έχει δημιουργηθεί λόγω του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2025, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Αυτήν την ώρα μπλοκαρισμένοι είναι οι περισσότεροι δρόμοι της Αθήνας, όπως η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της πλατείας Μαβίλη, στο ρεύμα προς Αθήνα αλλά και στο ρεύμα της ανόδου.
Επίσης κατακόκκινη είναι και η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, αλλά και η Λεωφόρος Μεσογείων στην αρχή της, όπως και η κάθοδος της Κηφισίας.
Στις 5 το απόγευμα θα έχουμε την τελετή εκκίνησης του ΕΚ Ράλλυ Ακρόπολης 2025 μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ λίγη ώρα μετά, στις 6 και 5 πρώτα λεπτά, θα πραγματοποιηθεί η τεχνική υπερ-ειδική διαδρομή, μήκους 1,5 χλμ. δίπλα στο Ζάππειο.
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινά την Πέμπτη 26 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Ιουνίου.
Οι δρόμοι που θα κλείσουν
Α. Απαγόρευση στάσης – στάθμευσης των οχημάτων:
α. Από την 18.00 ώρα της 25-06-2025 έως πέρας διεξαγωγής του αγώνα, στις κατωτέρω οδούς :
– Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.
– Πλατεία Καραϊσκάκη (ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΣ).
– Ακακιών, σε όλο το μήκος της.
β. Από την 05.00 ώρα της 26-06-2025 έως πέρας διεξαγωγής του αγώνα της, στις παρακάτω οδούς:
– Λ. Β. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της από τη Λ. Β. Σοφίας έως την οδό Ερατοσθένους στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιρόης, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
– Λ. Β. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερατοσθένους και Αρδηττού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Β. Σταδιακή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:
α. Από την 20:00 ώρα της 25-06-2025 έως πέρας διεξαγωγής του αγώνα την 26-06-2025, στις κατωτέρω οδούς:
– Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.
– Πλατεία Καραϊσκάκη (ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΣ).
– Ακακιών, σε όλο το μήκος της.
β. Από την 10:00 ώρα της 26-06-2025 έως πέρας διεξαγωγής του αγώνα της 26-06-2025, στις παρακάτω οδούς:
– Λ. Β. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της από τη Λ. Β. Σοφίας έως την οδό Ερατοσθένους στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βουλιαγμένης, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
– Λ. Β. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερατοσθένους και Αρδηττού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
– Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
– Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
Οι ανωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύνανται να παραταθούν ή και να τροποποιηθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κατά την κρίση του Επικεφαλής Αξιωματικού των μέτρων Τροχαίας της Υ.Τ. Αθηνών.
Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήματα με ειδικές διαπιστεύσεις και αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δολοφονία Πολωνού καθηγητή: Αυτές είναι οι φωτογραφίες που «καίνε» την πρώην σύζυγο
- Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Όζι Όσμπορν σε ηλικία 76 ετών
- Μαίρη Συνατσάκη: «Διαγνώστηκα με ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα όταν ήμουν 18 μηνών –”Δεν υπήρχε τίποτα να κάνουν οι γονείς μου (βίντεο)
- Βουλή – Τέμπη: Με 157«ναι» παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο ο Κώστας Αχ. Καραμανλής
- Ελένη Μενεγάκη: Χαλαρώνει με μαύρο μπικίνι στην παραλία – Φωτογραφίες
- Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Χαμός από σχόλια μετά την ερμηνεία της σε τραγούδι της Θεοδωρίδου – «Έχω πάει για αντικατάσταση αυτιών» -Βίντεο
- Meteo – Καύσωνας: Στους 44,9 έφτασε ο υδράργυρος – Πρωτιά της Ελλάδας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα στην Ευρώπη
- Μεγάλη φωτιά στην ορεινή Κορινθία: Φλέγεται ο Φενεός, μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών – Δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook