Ο μεγάλος αδερφός του μέχρι σήμερα γνωστού Duster εντυπωσίασε με το παρουσιαστικό του φίλους και εχθρούς.

Μέσα από την παρουσίαση του ντε Μέο ξεχώρισε το πρωτότυπο ενός επιβλητικού SUV με την ονομασία Bigster Concept, όχι μόνον επειδή είναι εντυπωσιακό, αλλά επειδή σηματοδοτεί εύγλωττα την αναβάθμιση της Dacia από μία μάρκα σχεδόν αποκλειστικά Value for Money σε έναν κατασκευαστή με υψηλά στάνταρ ποιότητας, προηγμένη τεχνολογία και μοντέρνο ντιζάιν. Και αν πηγαίνει τώρα το μυαλό σας στην ανάλογη πορεία της Skoda, τότε θα σας πούμε ‘’ναι, έχετε δίκιο’’.

Το Dacia Bigster διαθέτει 4,60 μ. μήκος, άρα κινείται στις ανώτατες παρυφές της μικρομεσαίας κατηγορίας C-segment και αγγίζει σχεδόν τη μεσαία κατηγορία. Για να πάρουμε μία ιδέα, το σημερινό Dacia Duster που ανήκει επίσης στην κατηγορία C, έχει 4,34 μ. μήκος, άρα είναι αισθητά μικρότερο. Επίσης ο διάδοχος του Duster, που αναμένεται στην αγορά γύρω στο 2025, δεν πρόκειται να μεγαλώσει εξωτερικά, αλλά θα κυμανθεί το μήκος του και πάλι γύρω στα 4,30 μ.

Τα δύο νέα μοντέλα, δηλαδή το Duster επόμενης γενιάς και το Bigster παραγωγής, θα χρησιμοποιούν ίδιο πάτωμα και θα έχουν πολλά κοινά μηχανικά μέρη και τεχνολογίες. Ωστόσο το Bigster θα είναι σχεδιαστικά απόλυτα διακριτό προς το μελλοντικό Duster, ενώ θα προσφέρει εκτός των άλλων υψηλότερη άνεση και περισσότερες δυνατότητες μεταβλητότητας του ευρύχωρου εσωτερικού του.

Οι μεγάλοι τροχοί αυξάνουν την απόσταση του πενταθέσιου αμαξώματος από το έδαφος, ενώ οι μακρόστενοι και σχήματος Υ προβολείς κάνουν τη μάσκα του αυτοκινήτου να δείχνει επιθετικότερη. Στο πίσω μέρος επαναλαμβάνεται το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο, προβλέπονται ‘’καθαρές’’ επιφάνειες και στην απόληξη της οροφής υπάρχει μία αεροτομή. Οι στιβαρές ράγες οροφής επιβεβαιώνουν, ότι το Bigster θα συνεχίσει την παράδοση της Dacia στη δημιουργία αυτοκινήτων με έμφαση στην πρακτικότητα και στη λειτουργικότητα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook