Toyota και Peugeot στις δύο πρώτες θέσεις στη λίστα πωλήσεων για το 2020
Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις αυτοκινήτων της χώρας μας τη χρονιά που μας πέρασε.
Το 2020 ήταν μια χρονιά κατά την οποία όπως και στον υπόλοιπο πλανήτη έτσι και στη χώρα μας, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων εμφάνισαν σημαντική πτώση συγκριτικά με το 2019, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ειδικότερα και με βάση τα πρώτα στοιχεία, το 2020 πωλήθηκαν στην Ελλάδα 81.017 καινούργια αυτοκίνητα, ένα νούμερο μειωμένο κατά 29,0% συγκριτικά με τα 114.109 νέα μοντέλα του 2019.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα η Toyota, για μια ακόμη χρονιά, αναδείχθηκε ως η Πρωταθλήτρια μάρκα της χώρας μας. Ειδικότερα, η ιαπωνική φίρμα σημείωσε 10.268 πωλήσεις νέων μοντέλων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Peugeot με 7.927 πωλήσεις και στην τρίτη τη VW με 6.892 αυτοκίνητα.
Στις πωλήσεις των premium εταιρειών, το «στέμμα» για το 2020 παίρνει η Mercedes με 3.607 πωλήσεις, ακολουθούμενη από τη BMW με 3.159 αυτοκίνητα και την Audi με 2.697 ταξινομήσεις.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πρώτες 20 σε πωλήσεις μάρκες του 2020:
Toyota: 10.268 πωλήσεις
Peugeot: 7.927 πωλήσεις
VW: 6.892 πωλήσεις
Hyundai: 5.225 πωλήσεις
Opel: 5.051 πωλήσεις
Nissan: 4.860 πωλήσεις
Citroen: 3.820 πωλήσεις
Suzuki: 3.702 πωλήσεις
Mercedes: 3.607 πωλήσεις
Renault: 3.253 πωλήσεις
Skoda: 3.221 πωλήσεις
BMW: 3.159 πωλήσεις
Fiat: 2.835 πωλήσεις
Ford: 2.796 πωλήσεις
Audi: 2.697 πωλήσεις
Kia: 2.412 πωλήσεις
Dacia: 1.634 πωλήσεις
SEAT: 1.622 πωλήσεις
ΜΙΝΙ: 1.616 πωλήσεις
Volvo: 1.477 πωλήσεις
Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά την πτώση που εμφάνισαν στις πωλήσεις τους, οι τρεις πρώτες μάρκες κατάφεραν να αυξήσουν τα μερίδιά τους συγκριτικά με το 2019 (Toyota: 12,7%, +1,7%, Peugeot: 9,8%, +1,2%, VW: 8,5%, +0,2%).
Επίσης, πολύ ενδιαφέρον έχει να τονίσουμε ότι παρότι όλη η αγορά αυτοκινήτου κινήθηκε σε μειωμένα νούμερα πωλήσεων συγκριτικά με το 2019 –λόγω επαναλαμβάνουμε της πανδημίας του κορωνοϊού– υπήρξαν δύο μάρκες που αύξησαν τις πωλήσεις τους συγκριτικά με την προπέρσινη χρονιά.
Η πρώτη εξ αυτών ήταν η Jeep η οποία είδε το νούμερο των ταξινομήσεών της να αγγίζει τα 912 αυτοκίνητα σημειώνοντας μια εντυπωσιακή αύξηση 53,8%, ενώ η δεύτερη ήταν η Land Rover, που πούλησε 365 νέα μοντέλα το 2020, εμφανίζοντας αύξηση πωλήσεων 14,4%.
Τέλος, το 2020 ήταν και η πρώτη χρονιά στην ιστορία κατά την οποία η Tesla σημείωσε στη χώρα μας διψήφιο αριθμό πωλήσεων (22 αυτοκίνητα). Το 2021 αναμένεται οι πωλήσεις των μοντέλων της φίρμας να είναι πολύ περισσότερες, αφού θα είναι και η πρώτη πλήρης χρονιά κατά την οποία η Tesla επίσημα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.
Του Σπύρου Χώτου από το newsauto.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιράν: Οι τρείς όροι για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ που διαβιβάστηκαν στις ΗΠΑ
- «Ο ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ» ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ! Ο Τάσος Δούσης έρχεται με «άγριες διαθέσεις» στο νέο τρέιλερ
- Τραμπ στον ΟΗΕ: Πρέπει να αποφασίσω, να βοηθήσω το Ιράν να ορθοποδήσει ή να το στείλω στην Κόλαση;
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η γιατρός και ο υπνοθεραπευτής τον πίεσαν να κάνει πλασμαφαίρεση, ενώ είχε δισταγμό – «Άσε θα τον συγυρίσω εγώ»
- Qatargate: Ανακλήθηκε το βελγικό ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
- Βασίλης Μπισμπίκης για Δέσποινα Βανδή: Είμαι ερωτευμένος, προς το παρόν δεν νομίζω να φάμε κουφέτα – Τι είπε για τον Γιώργο Μαζωνάκη (βίντεο)
- GNTM 7: Οι auditions συνεχίζονται και κρύβουν πολλές εκπλήξεις! Απόψε, Τρίτη 22.9.26 στις 21:00 στο Star – Κάθε Δευτέρα και Τρίτη
- Eurovision 2027: Η προκήρυξη για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον 71ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook