Το νέο Citroen Ami ένα μικρό αυτοκίνητο που οδηγείται με άδεια μοτοποδήλατου άνω των 16 ετών.

Το νέο μοντέλο της Citroen το Ami έρχεται σύντομα στην Ελλάδα, κινείται με ηλεκτροκινητήρα και καταναλώνει κάτω από 1 ευρώ ρεύματος στα 100 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τιμή θα κυμανθεί κάτω από τα 9.000 ευρώ ενώ με την κρατική επιδότηση θα φτάνει τα 7.000.

Η Citroen με το νέο της μοντέλο που «ακούει» στο όνομα Αmi έρχεται να ταράξει τα νερά και να δημιουργήσει κάτι νέο στις αστικές μετακινήσεις. Βασικά πρόκειται για ένα διθέσιο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα πόλης που οδηγείται από 16 ετών (με το σχετικό δίπλωμα) καθώς η άδεια του είναι μοτοποδηλάτου. Καλά διαβάσατε και αυτό ισχύει στην Ελλάδα, καθώς στη Γαλλία η χρήση του Ami γίνεται και από παιδιά ηλικίας 14 ετών.

Το γαλλικό μοντέλο προσφέρει αυτονομία 75 χιλιομέτρων, έχει ανώτατη ταχύτητα τα 45 χλμ./ώρα και φορτίζει από μία απλή πρίζα σε τρεις ώρες. Ξεκάθαρα είναι ένα όχημα που θα λατρέψουν όσοι κινούνται στα κέντρα των μεγάλων πόλεων ενώ στα νησιά ένα τέτοιο… μοτοποδήλατο θα λέγαμε πως είναι ιδανικό. Στην Ελλάδα έχουν κάνει την εμφάνισή τους δύο Citroen Ami και πολύς κόσμος είχε την ευκαιρία να τα δει από κοντά στην πρόσφατη έκθεση EcoFest 2021.

Το μήκους 2,41 μέτρα Ami είναι ξεχωριστό στην σχεδίαση και οπτικά, το πίσω μέρος είναι ίδιο με το εμπρός.
Ίδιες ακριβώς είναι και οι πόρτες οδηγού και συνοδηγού αλλά ανοίγουν ανάποδα μεταξύ τους και αυτό συμβαίνει καθώς ο στόχος είναι η μείωση του κόστους στο ελάχιστο για ένα τέτοιο όχημα. Οι απλές γραμμές και τα πλαστικά προστατευτικά καλύπτουν την επιφάνεια του οχήματος, κάτι που ισχύει και στην καμπίνα.

Μοτοποδήλατο σε 4 ρόδες

Απλό και λιτό είναι το εσωτερικό, ενώ υπάρχουν αρκετοί χώροι για μικροαντικείμενα. Για τα μεγάλα πράγματα υπάρχει μόνο χώρος στα πόδια εμπρός από τον συνοδηγό και πίσω από τα καθίσματα. Τα παράθυρα και οι καθρέπτες είναι χειροκίνητα, ενώ το κλείδωμα – ξεκλείδωμα γίνεται με το κλειδί. Από εκεί και πέρα συναντούμε έναν απλό πίνακα οργάνων που ενημερώνει για τα βασικά (αυτονομία, ταχύτητα, κλ.π), ενώ υπάρχει και θύρα USB. Αυτό που λείπει είναι ο κλιματισμός καθώς οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους τη χρήση κουμπί για έξτρα αέρα στην καμπίνα.

Tο Ami κινείται με τη βοήθεια ηλεκτροκινητήρα ο οποίος προσφέρει αυτονομία 75 χιλιομέτρων και μπορεί να κινήσει το αμάξωμα των 400+ κιλών έως 45 χλμ./ώρα. Τα νούμερα αυτά είναι μικρά, ωστόσο είναι ιδανικά για όσους κάνουν χρήση εντός αστικού ιστού. Αξιοσημείωτο και το κόστος των μετακινήσεων σε ρεύμα που μεταφράζεται σε λιγότερο από 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Ένα τέτοιο μοντέλο απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν ένα μικρό όχημα γα την καθημερινότητά τους, μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με μία μοτοσικλέτα, scooter κ.λπ. αλλά προτιμούν να έχουν την ασφάλεια ενός κλειστού οχήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως αποκάλυψε πρώτο το Newsauto, η τιμή θα κυμανθεί κάτω από τα 9.000 ευρώ ενώ με την κρατική επιδότηση θα φτάνει τα 7.000.

Πηγή: newsauto.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook