Στην Ελλάδα είναι στραμμένα τα βλέμματα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού με το Ράλι Ακρόπολις να έχει εκκινήσει από το Σύνταγμα.

Οι οδηγοί μπήκαν ήδη στη «μάχη» του αγώνα, στην ειδική διαδρομή που πραγματοποιήθηκε στην «καρδιά» της Αθήνας, στην Πλατεία Συντάγματος, για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του αγώνα.


Η σημερινή ιστορική στιγμή για το Ράλι Ακρόπολις «ταξίδεψε» διαδικτυακά και τηλεοπτικά παγκοσμίως, από 65 τηλεοπτικά δίκτυα, σε 155 χώρες και σε 840 εκατομμύρια τηλεθεατές, με την Ελλάδα να διαφημίζεται σε ολόκληρη την υφήλιο.


Την έναρξη του φετινού αγώνα, στις 17:30, κήρυξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε στον χώρο, όπως και πολλοί υπουργοί.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να φέρουμε πίσω το Ράλι Ακρόπολις. Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει. Οι Ελληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και το πόσο ταυτισμένοι είναι με το Ράλι Ακρόπολις…
Προσδοκώ και προσβλέπω σε μια εξαιρετική διοργάνωση και είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια. Εχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια και είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση».


Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μετέβη στην Πλατεία Συντάγματος, όπου και παρακολούθησε από κοντά την ειδική διαδρομή, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας.

Δείτε πως μετέδωσε την πρώτη ημέρα του Ράλι Ακρόπολις η COSMOTE TV

Το Ράλι Ακρόπολις, που ξεκίνησε να διοργανώνεται από την ΕΛΠΑ το 1951 και πλέον αποτελεί ξανά μέρος του WRC, διεξήχθη για τελευταία φορά στο πλαίσιο του WRC το 2013, ενώ από το 2014 μέχρι το 2018 βρισκόταν στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι.

O πρωθυπουργός συνομιλεί με οδηγούς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook