Αλμα σημείωσαν οι μετοχές της Kia Motors μετά τις αναφορές ότι η Apple θα επενδύσει 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία

Η μετοχή της Kia κατέγραψε άνοδο 14,5% μετά από δημοσιεύματα Μέσων ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ότι η Apple θα επενδύσει 4 τρισεκατομμύρια γουόν (3,6 δισεκατομμύρια δολάρια) ως μέρος συνεργασίας με τη νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο κατασκευαστής των iPhone σχεδιάζει την παραγωγή αυτοκίνητων με το σήμα της Apple στις εγκαταστάσεις της Kia στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, σύμφωνα με αναφορές από Μέσα της Νότιας Κορέας που επικαλείται το Bloomberg.

Οι εταιρείες ενδέχεται να υπογράψουν την τελική συμφωνία στις 17 Φεβρουαρίου ώστε τα πρώτα μοντέλα να βγουν στους δρόμους το 2024. Αρχικός στόχος είναι η παραγωγής 100.000 οχημάτων τον χρόνο. Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.

Η έρευνα για την ανάπτυξη αυτοκινήτων από τον τεχνολογικό κολοσσό βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και θα απαιτηθεί τουλάχιστον μια πενταετία ώστε να έχει το δικό της ηλεκτρικό όχημα.

Με πληροφορίες από Ημερησία και Bloomberg News.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook