Σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων το μεσημέρι της Τετάρτης και πήρε μεγάλη διάσταση τυλίγοντας στις φλόγες τουλάχιστον 2 σπίτια όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ .

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει σπάσει το μέτωπο της πυρκαγιάς των Μεγάρων, κυρίως στη Λούμπα, δεν είναι εννιαίο και υπάρχουν μεμονωμένες εστίες με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν ολονύχτια μάχη για την κατάσβεση τους και για το φόβο των αναζωπυρώσεων.

«Έχουμε αναφορές για ζημιές στα σπίτα στον οικισμό Ζάχουλη» ανέφερε στο ΣΚΑΙ, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ενώ υπογράμμισε πως η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολη καθώς ο άνεμος δυσχεραίνει την κατάσβεση. Παράλληλα, επεσήμανε πως όλη η περιοχή είναι παρθένο δάσος.

Νωρίτερα

Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Βενίζα Μεγάρων, κοντά στο Αλεποχώρι.

Η πυρκαγιά άρχισε να επεκτείνεται και απειλεί τα γύρω χωριά, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης γίνεται σε δύσβατη περιοχή. Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, κάνει λόγο για ζημιές που έχουν υποστεί σπίτια στη Ζάχουλη. Η πυροσβεστική δίνει μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, ωστόσο νέες εστίες ξεπηδούν συνεχώς.

Ο δήμαρχος Μεγαραίων δήλωσε στο Mega ότι οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί, που δεν υπάρχει ορατότητα, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στην επιχείρηση κατάσβεσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι προσπάθειες εστιάζουν στο να μην περάσει στον δρόμο για το Αλεποχώρι, ωστόσο η φωτιά, σύμφωνα με αναφορές πέρασε στον Πευκενέα Μεγάρων. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τις εστίες, για να μην επεκταθεί η φωτιά στο Αλεποχώρι.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό.

Στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ και υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.

Αναμένεται να σταλεί μήνυμα εκκένωσης και για την περιοχή Παπαγιαννέϊκα, 12 χιλιόμετρα από τα Μέγαρα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook