Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα φωτιάς στην Ηλεία δίνουν πυροσβέστες και κάτοικοι.

Στις 18.30 το απόγευμα ξέσπασε το τελευταίο νέο μέτωπο στην φωτιά στην Ηλείας στην περιοχή Βάρδα. Το πρώτο ξεκίνησε στις 10.40 το πρωί στα Άγναντα, με τις φλόγες να φτάνουν το μεσημέρι κοντά στα σπίτια, ενώ το δεύτερο εκδηλώθηκε στις 16.45 στην περιοχή Τραγανό και στις 18.48 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Πηγάδι να εκκενώσουν προς την περιοχή Σιμιζα.
Η φωτιά στην Ηλεία πήρε διαστάσεις, εκκενώθηκε ο οικισμός Πηγάδι, καθώς δόθηκε εντολή στους κατοίκους να κινηθούν προς την περιοχή Σίμιζα και στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν για την κατάσβεση 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρων και δύο ελικόπτερα.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ η κατάσταση βελτιώθηκε και το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στα σημεία πνέουν άνεμοι έως 4 μποφόρ.

Νωρίτερα…

Πλησίασε τα σπίτια η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγναντα του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία ενισχύονται συνεχώς προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει ενώ νωρίτερα ένας πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς, διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας.

Οι κάτοικοι στα Άγναντα και στον Λουκά της Ηλείας , είναι τρομοκρατημένοι από τη φωτιά που τους πλησιάζει , όπως γράφει το patrisnews.com, ενώ αρκετοί από τους πολίτες βοηθούν τους πυροσβέστες, με όποιο τρόπο μπορούν και δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει δοθεί εντολή για εκκένωση των οικισμών, ωστόσο δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται σε επιφυλακή. Παράλληλα λεωφορεία του δήμου είναι έτοιμα να μεταφέρουν κατοίκους, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.


Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά είναι αρκετά δύσκολη και έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από αέρος και εδάφους ενώ οι άνεμοι που πνέουν δεν ευνοούν την κατάσταση.

Πηγή βίντεο – φωτογραφίας: Patrisnews

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook