Μετά την Πεντέλη και στην Ηλεία οι αρχές εκτιμούν ότι η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τα Άγναντα ήταν έργο εμπρηστών.

Για τη φωτιά στην Ηλεία έχει ήδη συλληφθεί ένα άτομο που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ενώ αναζητείται και ο δεύτερος δράστης, ο οποίος όπως λέγεται είναι συγγενικό πρόσωπο του πρώτου.

Δράστης του εμπρησμού φέρεται να είναι κάτοικος της περιοχής που κατονόμασαν συγχωριανοί του και πολύ γρήγορα έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Πλέον η υπόθεση διαβιβάζεται στον εισαγγελέα, που θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και θα αποφασίσει για την τύχη του.

Λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, κάτοικοι του χωριού Άγναντα στην Ηλεία, υπέδειξαν στις πυροσβεστικές αρχές δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως τους υπαίτιους για τη φωτιά. Αμέσως, από τους πυροσβέστες ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Αμαλιάδας, καθώς και ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο λίγες ώρες αργότερα έφθασε από την Αθήνα, στο χωριό Άγναντα.

Μάλιστα, τα δύο άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς κινούνταν κοντά στις πυροσβεστικές δυνάμεις και παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης. Οι δύο μάρτυρες κατήγγειλαν τα δύο άτομα που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Η διαδικασία της προανάκρισης ολοκληρώθηκε περίπου στις 21:00 το βράδυ, όπου και ο ένας εκ των δύο που βρισκόταν στο κοινοτικό γραφείο που είχε εγκατασταθεί το κλιμάκιο, προσήχθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας. Το δεύτερο άτομο αναζητείται.

Στα Άγναντα οι κάτοικοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες που έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους αλλά ευτυχώς κατάφεραν να τα γλυτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook