Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι, στα Μακρίσια στην Ηλεία κοντά στα Κρέστενα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν κάτοικοι και πυροσβέστες στα Κρέστενα της Ηλείας καθώς η φωτιά μαίνεται και έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα την Κυριακή στα Κρέστενα της Ηλείας και μαίνετια μέχρι αυτή την ώρα, ξυπνά μνήμες του 2007 λένε οι κάτοικοι, οι οποίοι, όπως γράφει το patrisnews ζητούν εθελοντές να βοηθήσουν στη διάσωση ζώων.

Η περιοχή δεν έχει ρεύμα και σε κάποιες περιπτώσεις ούτε τηλέφωνο.

Ήδη έχει σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Φρίξα, Μακρίσια και Σκυλλουντία Ηλείας.


Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι παραμένουν στο σημείο προσπαθώντας να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών, ενώ η φωτιά έχει περικυκλώσει από δύο πλευρές το χωριό Γρύλλος. Για την περιοχή έχει σταλεί και μήνυμα εκκένωσης από το 112.

Για «εγκληματική ενέργεια» κάνει λόγο ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος. «Και οι τρεις φωτιές που είχαμε είναι εγκληματική ενέργεια. Ήθελαν να μας τραβήξουν στα ορεινά για να κάνουν τη δουλειά τους όπως την έκαναν σήμερα. Είναι πάνω από τέσσερις διαφορετικές εστίες. Θα εξακριβώσουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Ευτυχώς η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και όλων των φορέων που εμπλέκονται στη φωτιά ήταν άμεση και αποφύγαμε τα χειρότερα. Τουλάχιστον η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή εγώ δεν είναι εικόνα καταστροφής κάποιου σπιτιού», τόνισε.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η φωτιά απειλεί δύο χωριά και η κατεύθυνση του ανέμου θα δείξει αν θα περιοριστεί σε αυτά ή θα επεκταθεί και σε άλλα. «Τα χωριά είναι ο Γρύλλος και η Βρίνα, αλλά εάν φύγει λίγο αριστερά θα έχουμε και κίνδυνο στη Σκιλλουντία. Και αν υπερπηδήσει τα χωριά αυτά μετά ακολουθεί του Γκρέκα. Θα δούμε την πορεία της. Γύρισα περιμετρικά τους οικισμούς που κινδύνεψαν πολύ και δεν είδα σπίτι καμένο», ανέφερε.

Στο σημείο επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα και από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Το χρονικό της πυρκαγιάς 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε αρχικά σε δασική έκταση, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε, λόγω των ανέμων προς τα Κρέστενα της Ηλείας με αποτέλεσμα να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.


Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ κινείται πλέον ανεξέλεγκτη προς Φρίξα.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά έχει μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό Γρύλος στην κατασκήνωση της Φρίξας, ενώ έχει σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε και βγαίνει προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για για απομάκρυνση των κατοίκων από τα βόρεια σπίτια των Κρεστένων προς το κέντρο του χωριού.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ κινείται πλέον ανεξέλεγκτη προς Κρέστενα.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά έχει μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό Γρύλος στην κατασκήνωση της Φρίξας.

Πηγή και φωτογραφίες : patrisnews

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook