Συντονισμένα εξακολουθούν να επιχειρούν στα Κρέστενα της Ηλείας , ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει από χθες το μεσημέρι στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του patrisnews.com, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, και η εικόνα της φωτιάς είναι πολύ καλύτερη. Θετικό είναι επίσης ότι στην περιοχή, πνέουν ήπιοι άνεμοι, με ένταση περίπου στα τέσσερα μποφόρ.

Στα πύρινα μέτωπα επιχειρούν 160 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 60 οχήματα, καθώς και οκτώ αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Αυτοψία Θεοδωρικάκου: Είναι προφανές ότι υπάρχουν εμπρησμοί στην Ηλεία

Νωρίτερα στα Κρέστενα βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

Για ενδείξεις εμπρησμού στην περιοχή της Ηλείας, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», σήμερα στα Κρέστενα, όπου νωρίτερα ενημερώθηκε για τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «έχει ήδη πραγματοποιηθεί η σύλληψη ενός πολίτη για εμπρησμό» και στην συνέχεια αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί τον τελευταίο καιρό στην Ηλεία, λέγοντας:

«Τις τελευταίες 20 ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έχουν ξεκινήσει 15 φωτιές. Δεν υπάρχει κανένας που να πιστέψει ότι αυτό γίνεται τυχαία. Είναι προφανές ότι υπάρχουν εμπρησμοί, ότι υπάρχουν σχέδια και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τους ενόχους. Υπάρχει ήδη μια σύλληψη ενός πολίτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό και ο οποίος θα απολογηθεί στη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «είναι πρόκληση για την τοπική κοινωνία, τον Δήμο, την Περιφέρεια και ιδίως για τις αστυνομικές και πυροσβεστικές Αρχές να βρουν τους ενόχους αυτών των εμπρησμών και να τους παραδώσουν στη Δικαιοσύνη».

Πηγή: patrisnews.com

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook