Τρείς συλλήψεις έγιναν για το φρικιαστικό δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα με θύμα τον 21χρονο Βρετανό που βρήκε τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, ο 22χρονος Τζακ Φέντον χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο, για να βγάλει φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου στα Σπάτα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 21χρονος είτε μιλούσε στο κινητό τηλέφωνό του και αφαιρέθηκε περπατώντας, είτε προσπάθησε να βγάλει μια selfie… και χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου στα Σπάτα.


Κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο ο νεαρός Τζακ κατέβηκε από το ελικόπτερο πριν σταματήσει να γυρίζει ο έλικας. Ένα ακόμα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι ο 21χρονος να μην άκουσε τον πιλότο εξαιτίας του θορύβου και να βγήκε από λάθος έξοδο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, ο 22χρονος Τζακ Φέντον χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο, για να βγάλει φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου στα Σπάτα.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, ο πιλότος του ελικοπτέρου ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, εάν οι έρευνες αποδείξουν ότι είπε στους επιβάτες να βγουν από το ελικόπτερο, προτού να σβήσουν οι μηχανές και σταματήσουν να λειτουργούν οι έλικες.

Σημειώνεται πάντως ότι ο χειριστής και δύο τεχνικοί εδάφους έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται και η οικογενειακή κατάσταση του νεαρού, γραφοντας ότι ο 21χρονος Τζακ Φέντον, προέρχονταν από μια εύπορη οικογένεια. Ο ίδιος φοιτούσε στο Oxford Brookes, ενώ είχε τελειώσει ιδιωτικό σχολείο στο Μέιντστοουν του Κεντ, όπου η φοίτηση κατ’ έτος κοστίζει 36.000 λίρες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης μίλησε στη MailOnline: «Από όσο γνωρίζω ο τύπος του ελικοπτέρου Bell 407 δεν κλειδώνει από μέσα.»
«Έτσι τώρα η έρευνα θα επικεντρωθεί στα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν από τον πιλότο. Τους είπε να περιμένουν ή όχι; Υπάρχουν δύο έλικες στο ελικόπτερο. Ένα που λειτουργεί με 500 στροφές/δευτερόλεπτο και ένα που λειτουργεί με 2500 στροφές/δευτερόλεπτο. Αυτές οι προπέλες λειτουργούν για περίπου 2 λεπτά από τη στιγμή που σβήνει τον κινητήρα, εκτός εάν πατήσει ένα κουμπί που τις σταματά στα 50 δευτερόλεπτα. Έχετε επίσης υπόψη σας ότι οι προπέλες δεν φαίνονται λόγω της ταχύτητας ».

Τρείς συλλήψεις για την τραγωδία με το ελικόπτερο στα Σπάτα – Γόνος super-rich οικογένειας Βρετανών ο 21χρονος που διαμελίστηκε από τον έλικα

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πιλότου του ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας, ενώ συνελήφθησαν και δύο τεχνικοί εδάφους της εταιρείας του ελικοπτέρου, στα Σπάτα, που είχε μισθώσει η οικογένεια του νεαρού θύματος, που διαμελίστηκε από τον έλικα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Sun, ο 21χρονος ήταν γόνος super-rich οικογένειας της Βρετανίας, η οποία είχε νοικιάσει δύο ιδιωτικά ελικόπτερα προκειμένου να ταξιδέψει από τη Μύκονο, όπου έκαναν διακοπές, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα προκειμένου να τους παραλάβει το ιδιωτικό τους τζετ για να τους μεταφέρει στην Βρετανία.

Μάρτυρες δήλωσαν στην εφημερίδα The Sun ότι λιμουζίνες περίμεναν στο ελικοδρόμιο των Σπάτων, έτοιμες να τους μεταφέρουν στο τζετ τους που είχε σταθμεύσει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Στο ένα ελικόπτερο επέβαιναν τα δύο αδέλφια και στο άλλο ελικόπτερο, που ακολουθούσε, οι γονείς τους.

«Βρετανός τουρίστας, 21 ετών, σκοτώθηκε σε φρικιαστικό δυστύχημα με ελικόπτερο μετά από διακοπές στη Μύκονο με την πλούσια οικογένειά του», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος για το θέμα, το οποίο λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη έκταση.

Το δημοσίευμα της Sun για το δυστύχημα στα Σπάτα:

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 21χρονος και τουλάχιστον ένα από τα αδέρφια του ταξίδευαν με το μισθωμένο ελικόπτερο, ενώ σε άλλο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του.

Μετά την αποβίβαση στην πίστα της εταιρείας Helipad, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.
Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.

Μετά την προσγείωση του Bell 407 της εταιρείας Superior Air, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα η τραγωδία σημειώθηκε καθώς ο νεαρός αποβιβάστηκε από το μαύρο Bell 407 – αγνοώντας ότι ένας έλικας περιστρεφόταν ακόμα και κατευθύνθηκε στην ουρά του ελικοπτέρου, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Ο αδερφός του και ο πιλότος σοκαρίστηκαν όταν είδαν το νεαρό να διαμελίζεται μπροστά τα μάτια τους μετά το χτύπημά από το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο βρισκόταν εν λειτουργία και να πεθαίνει ακαριαία γύρω στις 18:20 το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο πιλότος του ελικόπτερου αμέσως έσπευσε να ειδοποιήσει στον ασύρματο τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του άτυχου 21χρονου, προκειμένου να μην προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad στο Λώλο στα Σπάτα που σκοτώθηκε το παιδί τους. Ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου έκανε εκτροπή και προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τη Sun «η αιτία του δυστυχήματος διερευνάται, αλλά παραμένει ασαφές γιατί ο έλικας στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου βρισκόταν σε λειτουργεία και δεν ήταν σταματημένος πριν επιτραπεί η έξοδος των επιβατών.

Η ταυτότητα της οικογένειας δεν αποκαλύφθηκε από τις αρχές – αλλά όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο πρόκειται για εξαιρετικά εύπορη οικογένεια, καθώς το ταξίδι τους με τα δυο ελικόπτερα από τη Μύκονο κόστιζε πάνω από 17.000 ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook