Τα ζητήματα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και της εξαγωγής γερμανικών όπλων στην Τουρκία, έθεσε ξεκάθαρα ο Νίκος Δένδιας στην Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Κατά τη συνάντηση του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με την Γερμανίδα ομόλογο του Αναλένα Μπέρμποκ έθεσε το ζήτημα των εξαγωγών γερμανικού πολεμικού υλικού και κυρίως των υποβρυχίων στην Τουρκία, όπως είπε στις κοινές δηλώσεις μετά τις συνομιλίες τους.

Σημείωσε πως η ελληνική θέση είναι σαφής: «Τα υποβρύχια αυτά κινδυνεύουν να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων». Υπενθύμισε δε πως η Τουρκία παρότι μέλος του ΝΑΤΟ, απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, κατέχει παράνομα έδαφος κράτους μέλους ΕΕ, της Κύπρου.
Ανέφερε δε πως η Ελλάδα έχει τα ίδια υποβρύχια, αλλά δεν απειλεί τους γείτονές της και δεν είναι αναθεωρητική δύναμη.


«Για την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό», επεσήμανε επίσης ο Νίκος Δένδιας. Σημείωσε δε πως η ρύθμισή του είναι ζήτημα αρχής, θα είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο χώρες και θα βελτιώσει σημαντικά τις ελληνογερμανικές σχέσεις.
«Τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό», ξεκαθάρισε από την πλευρά της η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών. «Η δική μου κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook