Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στον Λουτρόπυργο στην περιοχή της Νέας Περάμου.

Η φωτιά, στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, καίει χαμηλή βλάστηση μόλις τρία χιλιόμετρα από τα διόδια της Ελευσίνας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν σπίτια. Ωστόσο, λόγω του καπνού, υπάρχει εισήγηση μέσω του 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού Άνω Βλυχάδα προς Μέγαρα.

«Αν βρίσκεστε στην Άνω Βλυχάδα, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα», γράφει το μήνυμα


Στο σημείο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό και 2 αεροσκάφη. Υπάρχει συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αυτή την ώρα είναι κλειστή η Ολυμπία Οδός από τα διόδια Ελευσίνας έως τη Νέα Πέραμο και τα οχήματα εκτρέπονται προς την παλαιά εθνική οδό λόγω της πυρκαγιάς στο 30ο χλμ της ΑΘηνών -Κορίνθου.

Αναγκαστική προσθαλάσσωση αεροσκάφους
Εν τω μεταξύ, αναγκαστική προσθαλάσσωση λόγω μηχανικής βλάβης πραγματοποίησε πυροσβεστικό αεροσκάφος που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο.


Οι δύο χειριστές του Air Tractor είναι καλά στην υγεία τους και περισυνελέγησαν από ιδιωτικό σκάφος που βρίσκονταν στην περιοχή και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο στην ξηρά. Πρόκειται για ένα μικρό διθέσιο αεροσκάφος το οποίο είναι μισθωμένο από την Πυροσβεστική υπηρεσία. Αρχικά προσθαλασσώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σαλαμίνας και τώρα βρίσκεται εκεί ημιβυθισμένο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook