Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας: «Βλέπει» εμπρησμό στην Θάσο – «Είναι το δεύτερο περιστατικό σε μία εβδομάδα, στην ίδια περιοχή» (video)

Στη μάχη για την κατάσβεση τη μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Τετάρτης στη Θάσο και μαίνεται ανεξέλεγκτη ρίχτηκαν με το πρώτο φως της μέρας, τα εναέρια μέσα.
Η φωτιά στη Θάσο ξέσπασε στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς, κοντά στις κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται σπίτια και οι κατασκηνώσεις, δεν λειτουργούν.
Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Αλέξανδρος Πολίτης, αντιπεριφερειάρχης Καβάλας: «Είναι μία δύσκολη κατάσταση, δεν βοήθησε καθόλου η χρονική στιγμή που ξέσπασε η φωτιά. Έγινε χθες το αργά το απόγευμα προς βράδυ, όταν πια δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα. Αυτή την στιγμή γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια με πυροσβεστικά οχήματα από όλη την περιφέρεια να συμβάλλει, αλλά η φωτιά μαίνεται».
Τις πρώτες πρωινές ώρες, πάντως, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα από το 112για εκκένωση από τα Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα σχολίασε ο κος Πολίτης.
Αυτό που ήθελε να τονίσει ο αντιπεριφερειάρχης είναι: « Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό σε μία εβδομάδα, στην ίδια περιοχή κάτι που αν μη τι άλλο «γεννά» υποψίες και θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν από το ανακριτικό σώμα της Πυροσβεστικής».
Η μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν δύσκολη, αλλά ευτυχώς στην περιοχή δεν φυσάει. Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, μέσα σε χαράδρα και είναι δύσκολο να πλησιάσουν πεζοπόρα τμήματα.
Αυτή την στιγμή επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις με 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και με πυροσβέστες από τη Βέροια.
Η μεγάλη μάχη είναι η φωτιά να μην ξεφύγει από τη χαράδρα όπου καίει και κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για μέτρα ΔΕΘ και κόμμα Τσίπρα
- Το βιβλίο «Πάνος Γεραμάνης και “Λαϊκοί βάρδοι” – Στιγμές από την ζωή τους» στο Δεύτερο Πρόγραμμα – Κυριακή 21.09.2025
- Μητσοτάκης: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες
- Πέθανε την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Ο Εισαγγελέας αποφάσισε τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο» λέει η οικογένειά του – Η ανακοίνωση μέσω δικηγόρων
- «Η Πέππα γνωρίζει το νέο μωρό»: Με παιδικά γέλια και χαμόγελα ξεκίνησε το ταξίδι της νέας ταινίας της Πέππα
- Έλενα Παπαρίζου: Στιγμιότυπα από τις διακοπές της στην Κίμωλο
- Λευτέρης Πανταζής: Οι φωτογραφίες από τα νιάτα του με μακρύ μαλλί
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook