Η οικογένεια των Γερμανών τουριστών μετά την άγρια επίθεση και καταδίωξη που υπέστησαν στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου από δύο ντόπιους Κρητικούς, έχουν κλειστεί στο ξενοδοχείο και δεν βγαίνουν μέχρι να συλληφθούν οι δράστες.

Ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών της Κρήτης ώστε να εντοπιστούν άμεσα οι δράστες της άγριας καταδίωξης και της επίθεσης σε οικογένεια Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθεί για το πρωτοφανές περιστατικό.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις με τους Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη.

Η οικογένεια των Γερμανών

Την άμεση σύλληψη των δραστών της μανιακής επίθεσης σε βάρος τους στο Πέραμα Μυλοποτάμου το πρωί της Παρασκευής, ζητά και η οικογένεια των Γερμανών τουριστών, που δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι περιμένουν ενημέρωση από τις αρχές για το θέμα, αφού φοβούνται να βγουν από το ξενοδοχείο που διαμένουν στη Σκαλέτα Ρεθύμνου, όσο οι δράστες της επίθεσης κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι ίδιοι, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Αυγούστου 2022, μπήκαν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τους το πρωί προκειμένου να εξερευνήσουν την περιοχή. Χωρίς να το καταλάβουν, όπως είπαν, προσπέρασαν αγροτικό αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν δυο Κρητικοί, ηλικίας 36 και 38 ετών.

Οι τελευταίοι άρχισαν να τους καταδιώκουν. Όταν τους έφτασαν ξεκίνησαν να εμβολίζουν το αυτοκίνητό τους.
Το περιστατικό δεν σταμάτησε εκεί καθώς ο οδηγός του αγροτικού οχήματος φέρεται να απείλησε με μαχαίρι τους τουρίστες, όταν η οικογένεια ζήτησε τα στοιχεία του οδηγού μετά την ζημία που προκάλεσε στο ενοικιαζόμενο όχημα.

Στην συνέχεια, όπως κατήγγειλε η οικογένεια των Γερμανών, οι φερόμενοι ως δράστες τους επιτέθηκαν με τα χέρια προκαλώντας σωματικές βλάβες στον έναν εκ των γιών και φθορές στο όχημα τους. Η οικογένεια προέβη σε μήνυση στο ΑΤ Μυλοποτάμου, οι δυο φερόμενοι ως δράστες ταυτοποιήθηκαν, ωστόσο δεν συνελήφθησαν ούτε με το πέρας του αυτόφωρου το οποίο ίσχυε μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο ένας γιος της οικογένειας των Γερμανών τόνισε στην ΕΡΤ: «Ήταν σαν ταινία δράσης, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρομακτικό ήταν το περιστατικό και την απειλή για την ζωή μου που ένιωσα όταν κινήθηκε προς το μέρος μου με μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει από ένστικτο θέλησα να την προστατεύσω, όμως δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μαχαίρι. Ήταν ένα πραγματικά σοκαριστικό».

Σε ερώτηση στον έτερο γιο, για το πώς αισθάνονται για την χώρα μας, την Κρήτη και αν θα την επισκεφθούν εκ νέου στο μέλλον, απάντησε ότι το περιστατικό του φανέρωσε ένα αίσθημα ανασφάλειας για το σύστημα. «Αν επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι οι δυο δράστες να αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας που μας επιτέθηκε, θέλω να φυλακιστεί».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη τους 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook