Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του 70χρονου στο Αλεποχώρι, που πυροβόλησε και τραυμάτισε 2 ανήλικα παιδιά που μπήκαν στην αυλή του.

Ο 70χρονος για τον οποίο κάτοικοι και γείτονες στο Αλεποχώρι λένε ότι είναι ιδιόρρυθμος και έχει ψυχολογικά προβλήματα έκανε χρήση της καραμπίνας του και πυροβόλησε εναντίνο τεσσάτων ανηλίκων που μπήκαν στην αυλή του αργά χτες το βράδυ.

Ο δράστης τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνος του σε ένα πύργο-γιαπί στον παραλιακό δρόμο του χωριού και συχνά δημιουργούσε εντάσεις. Μάλιστα, όπως λένε αρκετοί κάτοικοι τον τελευταίο καιρό ζούσε υπό το φόβο ότι θα τον ληστέψουν και για αυτό κλεινόταν στον πύργο.

Ο δικηγόρος του 70χρονου μίλησε στην εκπομπή «Live News», υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε ποιους πυροβόλησε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γιάννης Γλύκας, ο 70χρονος είναι συντετριμμένος και ζητά συγγνώμη τόσο από τα παιδιά όσο και από τις οικογένειές τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Γλύκας εξήγησε πως 70χρονος δεν είχε οπτική επαφή με τους ανήλικους που εισήλθαν στην αυλή της οικίας του. «Δεν πυροβόλησε σε ευθεία βολή, είναι μακριά από την πραγματικότητα αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δικηγόρος 70χρονου στο Αλεποχώρι: Νόμιζε ότι δέχεται επίθεση από κάποιους που θέλουν να τον κλέψουν

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο δράστης έχει δεχθεί τουλάχιστον άλλες τρεις επιθέσεις στο παρελθόν από ανθρώπους που δεν γνωρίζει. Του έχουν αφαιρέσει αντικείμενα, έχει καταγγείλει τα περιστατικά καθώς και την έλλειψη αστυνόμευσης στις Αρχές, αλλά αισθάνεται μόνος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν γνώριζε επ’ ουδενί ότι πρόκειται για παιδιά. «Νόμιζε ότι δέχεται επίθεση από κάποιους που θέλουν να τον κλέψουν ή να τον ληστέψουν» τόνισε ο κ. Γλύκας, υπογραμμίζοντας ότι η κυνηγετική καραμπίνα είναι νόμιμη και έχει σχετική άδεια.

Σημείωσε, τέλος, ότι το όλο περιστατικό συνέβη εντός της σφαίρας ιδιοκτησίας του 70χρονου. «Υπάρχει ένας τρίμετρος φράκτης, που σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι -που δεν γνωρίζει εκείνη την ώρα- έχουν μπει στην ιδιοκτησία του», κατέληξε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις σφαίρες του 70χρονου τραυματίστηκε στα πόδια ένα 14χρονο αγόρι, το οποίο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων, και ένας από τους 16χρονους, ο οποίος νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς», χτυπημένος στο πόδι και στο μάτι. Οι γιατροί έχουν αφαιρέσει τα σκάγια από τα πόδια των παιδιών, ενώ, σύμφωνα με συγγενείς τους, έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και η κατάστασή τους είναι καλύτερη

Τι λένε οι γείτονες

Συγκλονισμένο παραμένει το Αλεποχώρι από το χθεσινό συμβάν όπου ένας 70χρονος πυροβόλησε δύο παιδιά τα οποία μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του μετά από παιχνίδι.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, γείτονες του 70χρονου, τον περιγράφουν ως έναν μοναχικό άνθρωπο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook