Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος της 19χρονης ναυτικής δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού η οποία «έσβησε» σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου μεταφέρθηκε μετά από άγνωστα αίτια.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι της 19χρονης Θάλειας ως πρωτοετής δόκιμος του Πολεμικού Ναυτικού, έμελλε να είναι το τελευταίο. Όλοι περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που θα ρίξουν φως στα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της.

Στο γεύμα που έφαγε η 19χρονη Θάλεια σε κατάστημα fast food στην Τυνησία επικεντρώνονται πλέον όλες οι έρευνες για το αίτιο που προκάλεσε την νόσηση και τελικά το θάνατο της ναυτικής δοκίμου.

Η άτυχη Θάλεια βγήκε εξόδου την πρώτη ημέρα που έδεσε το πλοίο στο λιμάνι του Λαγκουλέτ στην Τυνησία και μαζί με τους άλλους δύο δοκίμους που νόσησαν αλλά θεραπεύτηκαν, επισκέφθηκαν κατάστημα fast food.

Την αμέσως επόμενη ημέρα η ναυτική δόκιμος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα, ενώ το βράδυ ανάμεσα 22 και 23 Αυγούστου, η Θάλεια εμφάνισε υψηλό πυρετό. Στις 23 Αυγούστου το απόγευμα το πλοίο κατέπλευσε εσπευσμένα στη Νάπολη προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία η δόκιμος που είχε εμφανίσει πυρετό απροσδιόριστης αιτιολογίας που δεν μπορούσε να ελεγχθεί. Στις 24 Αυγούστου το πρωί η κατάστασή της επιδεινώθηκε και εισήχθη επειγόντως στη ΜΕΘ με τη διάγνωση να μιλά για σηψαιμία. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη μέρα.

Το χρονικό

Το πλοίο «Προμηθεύς» με το οποίο έκανε το ταξίδι της η Θάλεια ξεκίνησε από τη Σαλαμίνα στις 20 Ιουλίου
Στη συνέχεια έδεσε στο Μπαρ του Μαυροβουνίου, στη Μασσαλία και τη Λισαβόνα. Από εκεί κατευθύνθηκαν στην Τυνησία. Αυτός φαίνεται ότι είναι και ο σταθμός – κλειδί για ό,τι συνέβη στην άτυχη κοπέλα.

Στο μικροσκόπιο το ταξίδι στην Τυνησία

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έμεινε στο λιμάνι της Τυνησίας για τρεις ημέρες. Οι δόκιμοι είχαν την ευκαιρία να βγουν εξοδούχοι έχοντας ωστόσο σαφείς οδηγίες να αποφύγουν την κατανάλωση τροφίμων και νερού στην περιοχή.

Η Θάλεια είχε έναν ακόμη λόγο να είναι χαρούμενη που έπιασαν λιμάνι. Είχε νοσήσει με κορωνοϊό εν πλω και είχε βγει αρνητική τέσσερις ημέρες πριν το πλοίο δέσει στην Τυνήσια. Λίγες ώρες όμως αφού απέπλευσαν με προορισμό τη Νάπολη, η κοπέλα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

«Ο γιατρός μας είχε πει πως η κόρη σας έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα», λέει ο αδερφός της.

Η κατάστασή της όμως επιδεινώθηκε ραγδαία. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Νάπολης, μπήκε στην εντατική και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Ερωτήματα για τον θάνατο της 19χρονης

Το MEGA επικοινώνησε με το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η άτυχη Θάλεια, με τους γιατρούς εκεί να μιλούν για έναν πλήρως εξασθενημένο οργανισμό.

Ήταν αφυδατωμένη, είχε υψηλό πυρετό, εξανθήματα, συμπτώματα σηψαιμίας ενώ αποκλείουν ως αίτιο θανάτου τον κορωνοϊό.

«Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται δεν ισχύει. Δεν ξέρει κανείς τίποτα μέχρι στιγμής. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι οι γονείς δεν ξέρουμε τίποτα», λέει ο πατέρας της 19χρονης.

«Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είχε πέσει λόγω της λοίμωξης που είχε περάσει από τον κορωνοϊό, πήγε εκεί έφαγε/ήπιε ποιος ξέρει με αποτέλεσμα να πάρει κάποιο βακτήριο το οποίο λόγω και της πτώσης του ανοσοποιητικού είχε σαν αποτέλεσμα να της κάνει τη ραγδαία κατάρρευση», σημειώνει η Σοφία Πουρίκη, πνευμονολόγος εντατικολόγος.

Μαζί της στο νοσοκομείο είχαν εισαχθεί και άλλοι δύο ναυτικοί δόκιμοι που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης και οι οποίοι πήραν ήδη εξιτήριο και επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Δείτε το ρεπορτάζ  από το MEGA

<iframe src=”https://www.megatv.com/embed/?p=2020727707″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen scrolling=”no” width=”560″ height=”315″></iframe>

Η σορός της 19χρονης θα επιστρέψει με C-130 στη Λάρισα μόλις ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έρευνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook