«Οργανωμένο σχέδιο να ξαναμοιραστεί η πίτα στο θέατρο και στην τηλεόραση» «βλέπει» η Ελπίδα Νίνου σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, κατηγορούμενου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, πίσω από τις καταγγελίες των τριών γυναικών σε βάρος του ηθοποιού.

Η Ελπίδα Νίνου εξεταζόμενη ω ς μάρυρας σήμερα από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη υποστήριξε πως οι καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για τον βιασμό «οργανώθηκαν έναν χρόνο πριν, από συγκεκριμένα κέντρα, στο πλαίσιο του metoo».

«Οργανώθηκαν έναν χρόνο πριν, από συγκεκριμένα κέντρα, στο πλαίσιο του metoo. Με συνεντεύξεις τους οι ίδιες (σσ οι καταγγέλλουσες) το έχουν πει. Κάτω από αυτήν την ομπρέλα μαζεύτηκαν άνθρωποι…από πού οργανώθηκε το metoo; Τι είναι το metoo;» υποστήριξη η Ελπίδα Νίνου που καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης για δεύτερη μέρα στο δικαστήριο με το κλίμα στην αίθουσαν να είναι εμφανώς τεταμένο.

Πολιτική αγωγή: Γιατί δεν έχει κάνει μήνυση ο σύζυγός σας;

Μάρτυρας: Την υπόθεση έχουν αναλάβει ικανότατοι δικηγόροι και αυτοί μας συμβουλεύουν τι θα κάνουμε.

Πολιτική αγωγή: Από ποιον οργανώθηκαν;
Μάρτυρας: Θα αποδειχθεί. Η εκδίκηση στο θέατρο μπορεί να προκληθεί και από μια ατάκα, μια λέξη. Η πίτα στο θέατρο έχει ξαναμοιραστεί. Δείτε τι γίνεται στις σειρές αυτή τη στιγμή. Είναι προσωπική μου γνώμη αυτή. Ήταν περιττός πολύ ο Πέτρος. Οι καταγγελίες άρχισαν από τρεις γυναίκες που πήγαιναν σε εκπομπές και ήθελαν να καταγγείλουν κάποιους ανθρώπους. Και το νομικό τμήμα των καναλιών έψαχνε αν μπορούσαν να το κάνουν. Έγιναν συναντήσεις πολλές, παρθήκαν πολλά τηλέφωνα. Θα αποκαλυφθούν στη δίκη.

«Έχουμε ταπεινωθεί»

Κατά τη σημερινή διαδικασία, η κυρία Νίνου ρωτήθηκε ακόμη και για τη σχέση της με τον Πέτρο Φιλιππίδη και ειδικότερα για το παρελθόν όταν είχαν εμφανιστεί προβλήματα στο γάμο της αλλά και για τους λόγους που τώρα τον στηρίζει.

Απαντώντας, η μάρτυρας ανέφερε: «Έχουμε ταπεινωθεί, έχουμε φτάσει στον πάτο και θεωρώ ότι πλέον ο Πέτρος δεν μπορεί να μου πει ψέματα. Η φυλακή ταπεινώνει τον άνθρωπο. Έχει τιμωρηθεί πολύ αυστηρά. Τι θέλετε; Να πεθάνουμε; Ο Πέτρος φυλακίστηκε ένα χρόνο. Καταστράφηκε η ζωή μας. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και είμαστε ξανά στο μηδέν. Φυλακίστηκε ένα χρόνο, εξαφανίστηκε από τη δουλειά του, κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν και από τη μνήμη των ανθρώπων. Είμαι άνθρωπος που όταν κάποιος άλλος βρίσκεται κάτω του δίνω το χέρι να σηκωθεί, αν βρέχει και είναι μούσκεμα του ανοίγω την ομπρέλα…. Δεν με ενδιαφέρουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα λεφτά… Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στεκόμουν, έτσι στέκομαι και τώρα. Είμαι από πάρα πολύ φτωχή οικογένεια. Έμαθα να ζω με τα πολλά, ξέρω και στα λίγα και ξεκινάω πάλι από το μηδέν. Δεν έμεινα μαζί του από συμφέρον και από κανένα οικονομικό κίνητρο. Έχω πολύ βαθιά συναισθήματα για αυτούς που αγαπώ, έτσι έμαθα από τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου από τον Πειραιά και την Κέρκυρα. Αυτό που ακολουθώ στη ζωή μου είναι η αγάπη και η συγχώρεση. Έχω ενσυναίσθηση».

Τέλος, αναφερόμενη στο μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάστηκαν οι τρεις καταγγέλλουσες να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη και να μηνύσουν το σύζυγό της, η κ. Νίνου υποστήριξε: «Η άποψή μου είναι ότι εάν έχεις υποστεί βιασμό δεν σε κρατάει τίποτα να το καταγγείλεις… Γυναίκες της καθημερινότητας, ακόμα και παιδιά 8-10-12 ετών πηγαίνουν και το καταγγέλλουν. Είμαι υπέρ των κακοποιημένων ανθρώπων, έχω βοηθήσει πάρα πολλές γυναίκες που έχουν χτυπηθεί. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος που έχει υποστεί βίαιη πράξη πηγαίνει και το καταγγέλλει εκείνη τη στιγμή».

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται αύριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook