Νέα ένταση πυροδοτήθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, μεταξύ του Σπύρου Μπιμπίλα και της συνηγόρου υπεράσπισης του τ κατηγορούμενου ηθοποιού Κικής Πακιρτζίδου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας , δεύτερη μέρα της κατάθεσης του στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, άφησε να εννοηθεί προσπάθεια προσέγγισης του από την πλευρά της υπεράσπισης.

Συγκεκριμένα η συνήγορος υπεράσπισης Κική Πακιρτζίδου ενώ εξέταζε τον μάρτυρα αμφισβήτησε την αξιοπιστία του και την αμεροληψία του ως προς τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Μάλιστα προσκόμισε στην έδρα και δημοσίευμα στο οποίο όπως είπε, αναφέρεται πως ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε δηλώσει ότι ορθώς ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στη φυλακή.

Τότε, ο Σπύρος Μπιπίλας εξερράγη και είπε απευθυνόμενος στη συνήγορο «θέλετε να δείτε την αξιοπιστία μου;».

Έβγαλε δε απο την τσέπη του λαχεία και είπε πως την περασμένη Παρασκευή η συνήγορος τον είχε καλέσει σε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και του έκανε το τραπέζι. «Μου παργγειλε φαγητά και γλυκά και στο τέλος μου αγόρασε και δύο λαχεία ενώ εγώ δεν ήθελα», είπε ο κύριος Μπιμπίλας.
Από τη πλευρά της η η κυρία Πακιρτζίδου ανέφερε ότι κάλεσε το μάρτυρα σε συνάντηση προκειμένου να του επισημάνει ότι παραβιάζεται στα ΜΜΕ το τεκμήριο αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη και ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Τότε ο κ. Μπιμπίλας της πέταξε τα λαχεία που του είχε αγοράσει, όπως είπε η συνήγορος, και άρχισε να αποχωρεί από την αίθουσα.
Το δικαστήριο διέκοψε και πάλι τη συνεδρίαση του προκειμένου να πέσουν οι τόνοι με την πρόεδρο πριν τη διακοπή να σημειώνει: «Δε μας ενδιαφέρει όλο αυτό, γίνεται επειδή είναι οι δημοσιογράφοι εδώ».

Μπιμπίλας σε Νίνου: «Ντροπή σου που λές ψέματα»

Ένταση επικράτησε και νωρίτερα πρωί κατά τη δεύτερη μέρα της κατάθεσης του Σπύρου Μπιμπίλα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού νεαρών γυναικών ηθοποιών.

Αφορμή της έντασης στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στάθηκε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος ζήτησε από τον Σπύρο Μπιμπίλα να ανακαλέσει όσα είπε την Τρίτη για σχέση του κατηγορούμενου ηθοποιού με φίλη του γιου του και αποχώρησή του από την οικογενειακή εστία. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο κ. Μπιμπίλας το περιστατικό αυτό του το είχε εκμυστηρευθεί η ίδια η Ελπίδα Νίνου.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Σας διαψεύδει η κα Νίνου!

Σπύρος Μπιμπίλας: Τη διαψεύδω κι εγώ την κα Νίνου!

Αμέσως ο γιος του, Πέτρου Φιλιππίδη Δημήτρης σηκώθηκε όρθιος, ενώ η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου φώναξε «Σας παρακαλώ πολύ θέλω να μιλήσω ένα λεπτό», με την πρόεδρο να μη της δίνει το λόγο και να διακόπτει για να ηρεμήσουν το πνεύματα .

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχωρώντας από το ακροατήριο είπε στην Ελπίδα Νίνου: «Ντροπή σου Ελπίδα για τα ψέματα που λες». Μάλιστα, κάποια στιγμή από το ακροατήριο ακούστηκε και η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου να λέει: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε…».

Μετά τη διακοπή, ακούστηκαν και αποδοκιμασίες σε βάρος του κ. Μπιμπίλα, στον οποίο πρόσωπα από το ακροατήριο είπαν: «Φίδι, φίδι, ντροπή σου εσένα που λες ότι είσαι 30 χρόνια φίλος τους και λες τέτοια πράγματα».

Μπιμπίλας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Μετά τις πρώτες καταγγελίες έπαθε μία… ταραχή»

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας κατέθεσε επίσης ότι:

«Μετά από πρώτες δημόσιες καταγγελίες ο Πέτρος έπαθε μία ταραχή και με έπαιρνε τηλέφωνο. Με πήρε σε μεγάλο άγχος και με ρωτούσε, αν κι ακόμα να ήξερα δεν είχα δικαίωμα να του απαντήσω».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας κατά τη σημερινή (14.09.2022) συνεδρίαση απαντά σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη και η κατάθεση του προκαλεί εντάσεις καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΗ έχει πεί ότι διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγο του.Όπως είπε “του στάθηκαν σαν αδέλφια”.  Σήμερα  είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί ότι ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος, απευθυνόμενος προς τον κ. Μπιμπίλα του είπε: «ο κ. Φιλιππίδης δε θέλει να τον έχετε μέσα στην καρδιά σας!».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε σήμερα στο δικαστήριο ότι δεν έχει άμεση γνώση των καταγγελιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη οι οποίες δικάζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Υπεράσπιση: Τις κατηγορίες σε βάρος Φιλιππίδη τις ξέρετε;

Σπύρος Μπιμπίλας: Βεβαίως. Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν ήμουνα μπροστά. Είναι σαφές ότι εγώ δεν ήμουν μπροστά στα συγκεκριμένα γεγονότα.

Υπεράσπιση: Ποια γνωρίζετε από τρεις;

Σπύρος Μπιμπίλας: Την πρώτη καταγγέλλουσα.

Υπεράσπιση: Τι κατηγορία έχει για την πρώτη καταγγέλλουσα ο κ. Φιλιππίδης; Ξέρετε;

Σπύρος Μπιμπίλας: Βιασμού.

Υπεράσπιση: Ξέρετε πως έγινε ο βιασμός;

Σπύρος Μπιμπίλας: Έχω διαβάσει αυτά που έχω διαβάσει από την καταγγελία ΣΕΗ.

Ο κ. Μπιμπίλας απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της καταγγελίας ανέφερε πως η καταγγέλλουσα «περιγράφει γεγονότα που εκκρίθηκαν από Εισαγγελία ως βιασμός» ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δυστυχώς πολλοί ηθοποιοί μπορεί να έχουν υποστεί πράγματα και να συνεχίζουν να δουλεύουν με τους ίδιους ανθρώπους.

Πρόεδρος: Γιατί στην αρχική καταγγελία της δεν είπε αυτά που ανέφερε στη συνέχεια;

Σπύρος Μπιμπίλας: Κάθισε και θυμήθηκε κι άλλα πράγματα. Έστυψε το μυαλό της. Όταν πάνε στον Εισαγγελέα να καταθέσουν, ρωτάει πολλά πράγματα και ενδεχομένως να πεις κι άλλα πράγματα.

Υπεράσπιση: Έχει υποστεί ένα βιασμό και το λέει για πρώτη φορά στην ανακρίτρια.

Σπύρος Μπιμπίλας: Τα πάντα μπορεί να συμβούν στη ζωή. Να τα θυμάσαι, να τα ξεχνάς. Το μυαλό του ανθρώπου άλλα θυμάται άλλα ξεχνά. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στους ανθρώπους.

Υπεράσπιση: Μία γυναίκα που έχει υποστεί αυτά πηγαίνει μετά από λίγους μήνες στο θέατρο Ήβη για ένα ρόλο;

Σπύρος Μπιμπίλας: Και στην προηγούμενη γενιά συνέβαιναν αυτά, έχω μιλήσει και με Καραγιάννη και Χρονοπούλου.

Υπεράσπιση: Μία ηθοποιός που δέχεται μία εισβολή θα πήγαινε μετά να δεχθεί ένα ρόλο, είναι συνηθισμένο;

Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν είναι. Αλλά πολλοί ηθοποιοί έχουν δεχθεί άσχημα πράγματα και μετά πηγαίνουν στη δουλειά. Πολλοί ηθοποιοί εξαναγκάζονται να πάνε στις δουλειές ενώ έχουν συμβεί πράγματα.

(…)
Υπεράσπιση: Έγινε η πρώτη πράξη και μετά λίγους μήνες, τον Σεπτέμβριο 2008, πάει στο θέατρο Ήβη για να της προσφέρει δουλειά…

Σπύρος Μπιμπίλας: Μπορεί να συμβεί.

Υπεράσπιση: Συνηθίζεται;

Σπύρος Μπιμπίλας: Δε συνηθίζεται αλλά μπορεί να συμβεί. Και το ποιο απίθανο πράγμα στη ζωή μπορεί να συμβεί.

Υπεράσπιση: Λέει ότι αποδέχθηκε πρόταση με ενθουσιασμό;

Σπύρος Μπιμπίλας: Ξέρετε τι σημαίνει Φιλιππίδης στο Θέατρο; Άρα με ενθουσιασμό. Είναι μεγάλη ευκαιρία να δουλεύεις με τον Φιλιππίδη.

Υπεράσπιση: Πάνω από ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι να δουλεύεις με Φιλιππίδη…

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για το εάν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα μπορούσε να συμπεριφερθεί όπως περιγράφει η πρώτη καταγγέλλουσα στο ένα εκ δύο περιστατικών βιασμού, και μάλιστα όχι στο καμαρίνι του, αλλά στο χώρο των παρασκηνίων, ο κ. Μπιμπίλας τόνισε: «Έχει λογική να συμπεριφερθεί έτσι εάν ξέρεις το χαρακτήρα του Πέτρου, συγγνώμη Πέτρο. Εγώ φίλο μου τον αισθάνομαι ακόμα και σήμερα. Εσείς ξέρετε χαρακτήρα Πέτρου καλύτερα από μένα; Βάση αυτών που ξέρω θα μπορούσε να συμβεί».

Υπεράσπιση: Θα μου πείτε το όνομα της γυναίκας που της συμπεριφέρθηκε έτσι…

Σπύρος Μπιμπίλας: Θα μπορούσε να συμβεί αυτό επειδή έχουν συμβεί άλλα…Παρακαλώ τις κυρίες αυτές που μας έχουν πει πράγματα να έρθουν εδώ στο δικαστήριο και να τα καταθέσουν.

Υποστήριξη Κατηγορίας: Μπορεί να φοβούνται…

Σπύρος Μπιμπίλας: Είναι το στόμα μου ραμμένο αλλά δυστυχώς τα αυτιά μου ανοικτά.

Υπεράσπιση: Αν ενόχλησε κάτι την Ελπίδα είναι πως είπατε ότι βρίσκεται δίπλα του για τα χρήματα.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ρωτήθηκε από τον κ. Δημητρακόπουλο σχετικά με την γνωριμία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Υπεράσπιση: Πόσα χρόνια γνωρίζεστε;

Σπύρος Μπιμπίλας: 30

Υπεράσπιση: Κάνατε παρέα;

Σπύρος Μπιμπίλας: Τα πρώτα χρόνια έντονη. Τον πρώτο καιρό που γνωριστήκαμε μου στάθηκαν ως αδέλφια. Τα γεγονότα μετά με απογοήτευσαν…

Υπεράσπιση: Τι σας απογοήτευσε;

Σπύρος Μπιμπίλας: Έγιναν καταγγελίες ισχυρότατες

Υπεράσπιση: Που το στηρίζετε;

Σπύρος Μπιμπίλας: Ότι με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε μην μιλήσει. Και μόνο η αγωνία του για πόσες καταγγελίες έρχονται. Ότι η φίλη μου με πήρε και μου είπε «ξέρεις ποιος είναι αυτός που μιλάς κανάλια; » κ.λπ

Υπεράσπιση: Τις τελευταίες ημέρες πριν καταγγελίες ήσασταν σπίτι Φιλιππίδη;

Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν ήταν τελευταίες ημέρες πριν καταγγελίες, ήταν καιρό πριν.

Υπεράσπιση: Κοιμόσασταν σπίτι του.

Σπύρος Μπιμπίλας: Στο εξοχικό και στον καναπέ εάν ήταν μεσημέρι.

Υπεράσπιση: Τρώγατε μαζί;

Σπύρος Μπιμπίλας: Ναι, βεβαίως.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook